Prefectura solicită reparația urgentă a tronsonului de drum stricat de râul Trotuș, pe E85

0
402

Prefectul județului Vrancea – domnul Sorin HORNEA s-a întâlnit luni, 10 octombrie a.c., cu reprezentații Inspectoratului Județean de Urgență, ai Poliției și Secției drumuri Naționale Vrancea. În cadrul acestei întâlniri a fost analizată situația existentă pe DN2-E85, între km. 224 – 226, ca urmare a revărsării râului Trotuș în perioada 02 – 06 iunie a.c.. Prefectul Sorin HORNEA a cerut urgentarea demersurilor necesare a fi întreprinse de CNADNR pentru refacerea tronsonului de drum menționat. Pe tronsonul menționat, în sezonul rece și pe fondul manifestării unor fenomene meteo de polei sau viscol, se pot produce accidente cu urmări grave.
În cadrul acestei ședințe au mai fost discutate și alte 35 de puncte dintre care, cel mai important, a fost situația de pe DN2-M, la km. 37, pe raza comunei Andreiașu de Jos, unde în urma fenomenelor meteo din perioada 23 – 24 august a.c., platforma drumului a fost grav afectată.
Tot cu această ocazie s-a discutat și posibilitatea realizării unor panouri de avertizare ce urmează a fi montate pe DN 2 D în zona în care nu este semnal GSM pentru apelarea serviciului de urgență 112. Porțiunea de drum de aproape 25 de km, amonte de localitatea Greșu, care nu este acoperită de semnal va fi anunțată participanților la trafic prin mai multe panouri, vizibile și pe timpul nopții. Toate demersurile necesare montării acestor avertizoare urmează a fi făcute de către reprezentanții CNADNR și cei ai Poliției Rutiere să ducă la îndeplinire această acţiune.
Biroul de presă
INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VRANCEA