Prefectul Gheorghiță Berbece solicită implicare maximă din partea primăriilor din județ pentru prevenirea și combaterea răspândirii coronavirusului

0
629

Având în vedere evoluția epidemiei de coronavirus, precum și actele normative adoptate în ultima perioadă, solicit tuturor reprezentanților Unităților Administrativ Teritoriale din Vrancea, primarilor, următoarele:

  1. Convocarea consiliului local în vederea implementării pe plan local a tuturor măsurilor de protectie și sprijin financiar-administrativ-social pentru persoanele aflate în stare de izolare și /sau carantină pe raza unității administrativ-teritoriale;
  2. Verificarea cu maximă seriozitate a respectării stricte de către persoanele ce figurează pe lista D.S.P. Vrancea în izolare la domiciliu, a respectării măsurii de izolare timp de 14 zile, sub sancțiunea aplicării de amenzi.
  3. Verificarea respectării de către societățile comerciale de pe raza localității a măsurilor de restricție dispuse prin Ordonanța militară nr.1/2020.
  4. Continuarea procedurii de identificare / întocmire liste persoane provenite din zonele de risc și comunicare către DSP la sfârșitul programului de lucru, așa cum a fost dispusă prin Hotărârea CJSU Vrancea nr.5/29.02.2020.

Vă adresez rugămintea și solicitarea ca toate aceste măsuri să fie luate de îndată, cu maximă seriozitate și implicare, pentru a reduce la minim riscul răspândirii acestei epidemii. Vă solicit, de asemenea, să vă implicați personal în supravegherea implementării tuturor măsurilor pe care le veți dispune la nivel local și să vă adresați Instituției Prefectului în situațiile în care apreciați că vă pot ajuta în mod efectiv și real conform competențelor .

În toate situațiile în care  întâmpinați din partea Poliției Locale, a medicilor de familie, ori a altor structuri convocate în a vă sprijini în aplicarea măsurilor de urgență un refuz de colaborarea sau de îndeplinire a atribuțiilor, solicit să-mi semnalați aceste aspecte pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Solicit cetățenilor să apeleze cu încredere numărul de urgență 112, în cazul în care au suspiciuni despre nerespectarea prevederilor menționate. Vă mulțumesc pentru sprijin și colaborare. (Gheorghiță Berbece, prefectul județului Vrancea)