vineri, mai 24, 2024
AcasăActualitatePrefectul a decis închiderea căminului de bătrâni de la Vârteșcoiu. Beneficiarii au...

Prefectul a decis închiderea căminului de bătrâni de la Vârteșcoiu. Beneficiarii au fost internați la Spitalul Județean Focșani

Controlul de astăzi, de la centrul pentru persoane vârstnice din comuna Vârteșcoiu, gestionat de Crucea Roșie Vrancea, s-a încheiat cu decizia de închidere. Prefectul județului, Nicușor Halici, prezent la inspecție, a decis acest lucru. Echipa de control, alcătuită, în mare parte, din șefi de instituții publice – IPJ, ISU, ITM, DSP, DSVSA etc – a constatat mai multe nereguli: alimente ținute în condiții necorespunzătoare, sticle de ulei și medicamente expirate, camere supraaglomerate, abateri de la igienă. Mai mult, conform oficialilor, centrul social al Crucii Roșii funcționează fără autorizațiile necesare, deși fusese deschis, prima dată, acum mai bine de 10 ani. Fiecare beneficiar achită câte 3.000 de lei pe lună pentru cazare, masă și îngrijire în acest cămin.

Conform prefectului, controlul a fost efectuat în urma unei sesizări anonime. Acest centru al Crucii Roșii Vrancea nu figura pe lista celor 49 de unități rezidențiale autorizate din Vrancea. ”Constatarea este una terifiantă, şi nu exagerez cu nimic. Nu mă gândeam că Vrancea va face parte din această categorie negativă a judeţelor ţării în care ar fi posibil aşa ceva. Sunt bunici, părinţi care trăiesc unii peste alţii aproape, câte cinci – şase în camere de 3×4, de 4×5 metri eventual. Sunt în jur de 46 de persoane în două case care nu sunt autorizate cu absolut niciun aviz al unei instituţii. (…) Am câţiva ani de administraţie, am văzut destule lucruri, dar nu credeam că voi trăi să mai văd aşa ceva. Iar oamenii aceştia ştiau de duminică că noi am pornit în controale. Nu vreau să îmi închipui ce a fost până duminică aici”, a spus prefectul Nicuşor Halici pentru Agerpres.

În consecință, cei 46 de beneficiari au fost relocați. cei mai mulți au fost preluați de ambulanțe și transportați la Spitalul Județean ”Sf.. Pantelimon” Focșani. ”La Spitalul Județean au fost aduse cu ambulanțele 34 de persoane vârstnice din centrul respectiv, 18 femei și 16 bărbați. Toți au fost investigați de către medicii din liniile de gardă de specialitate, care vor stabili dacă au nevoie de spitalizare, în funcție de parcursul terapeutic al fiecărui pacient în parte. Cei care nu doresc spitalizare, vorbim aici atât de pacienții cu discernământ, cât și de cei fără discernământ prin aparținătorii legali, pot fi externați la cerere, pe bază de semnătură.”, a transmis purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Alina Cosma. Acțiunea de control a fost transmisă în direct de prefectul județului, pe pagina sa de Facebook.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu