Pompierii s-au antrenat pentru stingerea unui incendiu catastrofal

0
191

Astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a executat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială cu profilul confecţii textile.

Conform scenariului, personalul de la locul de muncă a acţionat pentru lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, însă din cauza cantităţii mari de materiale combustibile acesta se propagă la vecinătăţi.

pompieri exercitiu„Se dispune evacuarea întregului personal şi se anunţă evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, concomitent cu întreruperea alimentării cu energie electrică şi gaz. În urma solicitării primite, la faţa locului s-au deplasat 6 autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, astfel: 3 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă, 1 autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi, 1 autospecială pentru descarcerare şi 1 ambulanţă SMURD. La sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă şi degajări mari de fum în interiorul halei de producţie. Pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului, protejarea vecinătăţilor, precum şi pentru căutarea – salvarea unei victime surprinse de incendiu în interiorul halei de producţie, evacuarea acesteia, acordarea primului ajutor medical şi transportul la unitatea de primire urgenţe din Focşani. În urma evaluării iniţiale a exerciţiului s-a constatat că atât echipele de intervenţie, cât şi personalul societăţii comerciale cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie”, potrivit ISU Vrancea.

pompieri exercitie 2Astfel de exerciţii se execută lunar de pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, în scopul pregătirii efectivelor, dar şi a personalului de la locul de muncă, pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul operaţiunilor de intervenţie.