joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitatePompierii, pregătiți să acționeze în cazul în care fenomenele meteo produc probleme

Pompierii, pregătiți să acționeze în cazul în care fenomenele meteo produc probleme

În intervalul 18 noiembrie ora 14:00 până în 19 noiembrie ora 10:00, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu care prevede că vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. ISU Vrancea a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate. De asemenea, pompierii vrânceni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților, dacă situația o impune.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm:

Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră! (ISU Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu