Polițiștii vrânceni, în mijlocul preșcolarilor și al copiilor din Ucraina

0
250

Seria activităţilor de informare a celor mici, menite să îi învețe să se ferească de pericole dar și să devină adulți responsabili a fost continuată astăzi prin întâlnirea în aer liber cu piticii Grădinițelor 10 și 13 din municipiul Focșani dar și cu copii ucraineni care participă la Școala de vară, proiect inițiat de Crucea Roșie din Vrancea. Din primele secunde copiii au uitat de emoții, iar zâmbetele lor au „vorbit” aceeași limbă. Prietenia dintre copii depășește orice barieră de limbă sau cultură așa încât, întâlnirea de astăzi a fost peste toate, și o lecție despre solidaritate și prietenie fără bariere. Știind că cei mici sunt încântați să exploreze îndeaproape autospecialele, polițiștii au adus în curtea grădiniței laboratorul de educație rutieră, oferindu-le totodată, dulciuri și cadouri. Copiii ucraineni au fost angrenați în activitățile educaționale prin joc, dar și cu sprijinul unei mame, translator.

Polițiștii au pregătit pentru toți micuții prezenți jocuri pe covorașul de educație rutieră prin care au exersat traversarea, reținerea semnalmentelor și s-au bucurat în cadrul unui atelier de desen de lucrările având ca temă „Prietenul meu, polițistul”. Sfaturile pentru a evita pericolele au fost expuse astfel prin joc și veselie, încât amintirile legate de această experiență să poată alunga clipele de tristețe ale acestor copii greu încercați.

Mesajul întâlnirii a fost comun – siguranța pentru toți copiii. Ziua a fost specială pentru ambele grupuri de copii, o zi în care copiii și polițiștii au ajutat alți copii să zâmbească mai mult, din nou, sub același cer senin al copilăriei. (IPJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentULTIMA ORĂ Focșănenii de la casele de pe Str. Unirea Principatelor, fără apă la robinet
Articolul următorMaratonul ”Pe aici nu se trece” 2022 va începe la miezul nopții