Polițiștii vrânceni au participat la flagrantul de azi noapte, de la Vulturu. Cei 4 suspecți sunt bănuiți și de detonarea bancomatului din Păunești

0
1275

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 03.10, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au surprins în flagrant patru bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 33 de ani, toți din comuna Munteni, județul Galați, care încercau să sustragă banii dintr-un bancomat, amplasat în sediul unei agenții bancare, din comuna vrânceană Vulturu, folosind materiale explozive pentru detonarea acestuia. Persoanele în cauză au încercat să fugă de la fața locului, folosind un autoturism, dar au fost blocate la locul faptei, imobilizate și, ulterior, conduse la sediul poliției, pentru audieri. Cei patru bărbați sunt bănuiți că, în perioada septembrie – octombrie 2020, folosind materiale sau substanțe explozive, ar fi distrus două ATM –uri, din comunele gălățene Liești și Tulucești, și un ATM, din comuna vrânceană Păunești, reușind să sustragă suma de aproximativ 130.000 de lei. Prejudiciul total va fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

În cursul acestei dimineți, polițiștii gălățeni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Galați, cu această ocazie fiind identificate și ridicate mai multe bunuri care pot constitui probe în această cauză. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat, în formă continuată și nerespectarea regimului materiilor explozive, în formă continuată.

Acțiunea de prindere în flagrant a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și de sprijin aerian din partea Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Perchezițiile la care au participat și mascați din cadrul serviciilor de acțiuni speciale Vrancea și Vaslui, au fost organizate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Direcției Investigații Criminale. (IPJ Galați)

loading...