Polițiștii vrânceni, alături de elevi și în activitățile de vacanță

0
184

Polițiștii Biroului ”Siguranța Școlară” sunt aproape de elevii mici și mari și pe timpul vacanței. Astfel, în continuarea Campaniei ”Vara, împreună, în siguranță”, polițiștii au fost în rândul preșcolarilor din cadrul Grădiniței Nr. 13, unde au desfășurat activități în Parcul ”Nicolae Bălcescu” din municipiul Focșani, în proiectul ”Grădinița de vară”, activitățile continuându-se în cadrul unor afterschool-uri și al unor grădinițe din comunele Boțârlău și Suraia.

Prin intermediul activităților desfășurate, polițiștii au transmis cele mai importante informații pe linie de prevenire a violenței, a bullying-ului, cultivarea empatiei între elevi și adoptarea unui comportament constructiv, dar și în scopul prevenirii disparițiilor de minori. De asemenea, copiilor le-au fost oferite recomandări privitoare la educația rutieră, printre acestea, cele mai importante vizând traversarea regulamentară a străzii, utilizarea centurii de siguranță, precum și locul pe care trebuie să îl ocupe în autovehicul, pe timpul deplasărilor.

În aceeași perioadă, polițiștii au continuat activitățile în cadrul Campaniei pentru prevenirea cyberbullying-ului, conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de ”violarea vieții private”, ai căror beneficiari au fost mai mulți adolescenți din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, care au participat la tabăra ”Addict Off”, aflată la cea de-a doua ediție, organizată de Asociația Afemis, în parteneriat cu Asociația Preventis și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, prin Biroul Siguranța Școlară, precum și din cadrul Centrului de Asistență și Sprijin ”Forget me not”.

Tinerii au fost informați cu privire la adoptarea unui comportament adecvat în spațiul online, în scopul prevenirii victimizării acestora, fiindu-le prezentate riscurile din mediul virtual, la care se pot supune. Totodată, s-au purtat discuții despre prevenirea consumului de droguri/substanțe psihoactive și promovarea unui stil de viață sănătos, ocazie cu care au avut loc mai multe activități educative și interactive. De asemenea, a fost supusă atenției adolescenților și tema privind plecările voluntare de la domiciliu, riscurile, vulnerabilitățile și consecințele nesupravegherii corespunzătoare din partea părinților.

În următoarea perioadă, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I., vor fi prezenți în mijlocul copiilor, în cadrul școlilor de vară, a taberelor școlare sau în diverse locuri publice, pentru a-i îndruma și sprijini în adoptarea unei conduite sigure, pentru o vacanță în siguranță. Polițiștii vă doresc în continuare o ,,*Vară împreună, în siguranță!*” (IPJ Vrancea)