Polițiștii, la datorie de Bobotează și Sf. Ioan Botezătorul

0
559

În zilele de 6 și 7 ianuarie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea acționează cu efective mărite pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza) și a Sfântului Ioan Botezătorul. Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi verificarea respectării masurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID – 19. Astfel, poliţiştii vor fi prezenţi în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, în incinta lăcașurilor de cult, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc crescut de producere a accidentelor şi la orele cu trafic intens, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie şi a blocajelor rutiere, precum şi pentru fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare, poliţia recomandă cetățenilor:

· să fiți atenţi la bunurile pe care le deţineți asupra dumneavoastră, respectiv sume de bani, telefoane mobile, documente personale.
· să fiți atenţi atunci când vă aflați la cumpărături în supermarket, pieţe sau zone aglomerate;
· să fiți atenţi la bunurile pe care le aveți asupra dumneavoastră atunci când vă aflați în mijloacele de transport în comun.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţia recomandă cetățenilor:

· dacă plecați de acasă pentru scurt timp, nu lăsați uşa apartamentului neîncuiată;
· să nu permiteți accesul în locuinţă a persoanelor care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale, firme, asociații, fără a verifica identitatea acestora.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă.

De asemenea, vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor și să nu vă expuneți la riscuri!

Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii!

Suntem la datorie pentru siguranța dumneavoastră! (IPJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentCoronavirus, Vrancea, situația la zi: 7.204 persoane infectate, 6.572 vindecate, 8 la ATI, 451 în carantină și izolare, 281 decese
Articolul următorZi tristă pentru PNL Vrancea