Polițiștii de la Protecția Animalelor au donat hrană pentru câinii de la padocul Primăriei Focșani

0
137

Biroul pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, cu competență teritorială generală în domeniul coordonării activităților privind prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională/penală care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol. În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Biroul pentru Protecția Animalelor cooperează cu instituțiile statului și colaborează cu asociațiile și organizațiile neguvernamentale, precum și cu persoane fizice și juridice, în condițiile legii. Principalele atribuţii ale acestei structuri sunt prevăzute de O.U.G. 175/2020, conform cărora, atunci când un poliţist constată că un animal se află într-o situaţie de pericol, emite deîndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioada de 45 de zile. Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare deîndată prin grija Consiliului Judeţean. Legislaţia privind protecţia animalelor reglementează situaţia tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfinţind o serie de drepturi şi obligaţii atât în sarcina deţinătorilor acestora, cât şi în sarcina autorităţilor şi instituţiilor statului.

Lumea ar fi un loc mai bun, dacă toţi oamenii ar iubi necondiţionat, aşa cum o fac câinii.”

Astfel, în această dimineață, polițiștii de la Protecția Animalelor au adunat ”mână de la mână” și au oferit saci de hrană pentru cei mai puțin norocoși beneficiari ai adăpostului, care așteaptă să aibă o casă a lor și oameni cărora să le fie loiali, necondiționat. Iubitorii de animale care doresc să adopte un câine comunitar sunt așteptați la Târgul de adopție, organizat în perioada 11-13 iunie, între orele 9:00- 13:00, de către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, prin Serviciul de Gestionare a câinilor fără stăpân.

În cadrul campaniei ”Alături de suflete”, polițiștii de la Protecția Animalelor vor informa posesorii de animale de companie cu privire la obligațiile pe care le au, situațiile în care deținătorul de animale este pasibil de săvârșirea unei fapte penale sau contravenționale stipulate în cadrul legislativ şi situațiile în care o persoană minoră poate fi deținătorul unui animal de companie.

Mulţumim încă o dată celor care ne sesizează cu privire la orice abuzuri asupra animalelor sau rele tratamente aplicate acestora ori situații de pericol. Vă asigurăm încă o dată că orice astfel de situaţie este abordată cu profesionalism şi empatie. (IPJ Vrancea)

loading...