Polițiștii au luat la puricat depozitele de lemne din zona Obor

0
146

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice cu sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Focşani şi Direcţiei Silvice Vrancea, au  efectuat mai multe controale la depozitele de material lemnos de pe raza municipiului Focșani.                                                                  La data de 8 mai a.c., poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul deţinerii, depozitării şi comercializării materialelor lemnoase, în zona Târgului de materiale lemnoase Focşani – Obor Unirea. Astfel, ca urmare a neregulilor constatate, în urma a 14 controale efectuate la depozite de material lemnos, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară a confiscării a cantităților de 18,09 m.c. cherestea răşinoase şi 12,15 m.c. lemn foc fag din care valoric, cantitatea de 7,03 m.c. cherestea răşinoase. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 17.000 lei iar valoarea totală a materialului lemnos confiscat, în cuantum de peste 14.000 lei.

Exemple:

În urma controlului efectuat la un depozit de material lemnos aparținând unei societăți comerciale cu sediul în comuna Năruja – punct lucru Târg Focşani – Obor Unirea, polițiștii au constatat că societatea a expediat cantităţile de 4,05 m.c. lemn foc fag şi 2,48 m.c. cherestea din specia răşinoase, fără avize de însoţire, în conformitate cu prevederile legislaţiei silvice în vigoare. De asemenea, s-a stabilit faptul că avizele de însoţire nu erau înscrise la zi şi în ordine cronologică în registrul de intrări-ieşiri materiale lemnoase. Societatea comercială a fost  sancționată contravențional potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării contravalorii cantităților expediate fără avize de însoțire, în cuantum total de  2.636,49 lei.

În urma  controlului efectuat la depozitul de material lemnos al  unei societăți comerciale din comuna Năruja – punct lucru Târg Focşani – Obor Unirea, s-a constatat că a fost expediată cantitatea de 2,50 m.c. cherestea din specia răşinoase, fără avize de însoţire, în conformitate cu prevederile legislaţiei silvice în vigoare. Societatea comercială a fost  sancționată contravențional potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de 2,50 mc. cherestea răşinoase, în sumă de 2.265,52 lei.

La  aceeași dată, în urma controlului efectuat la un depozit de material lemnos aparținând unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Focşani – punct lucru Târg Focşani – Obor Unirea, s-a constatat că agentul economic a expediat cantitatea de 2,052 m.c. cherestea din specia răşinoase, fără documente legale de provenienţă, în conformitate cu prevederile legislaţiei silvice în vigoare. Societatea comercială a fost sancționată potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de 2,052 mc cherestea răşinoase, în sumă de 1.631,16 lei.

La depozitul unei societăți comerciale cu sediul  în municipiul Focşani – punct lucru Târg Focşani – Obor Unirea, s-a constatat că agentul economic a expediat cantitatea de 3,20 m.c. lemn foc din specia fag, fără documente legale de proveniență. De asemenea, avizele de însoțire nu au fost completate cu respectarea prevederile legale. Societatea comercială a fost sancționată potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de 3,20 mc lemn foc fag, în sumă de  peste 500 lei.

Sursa; IPJ Vrancea