joi, iunie 13, 2024
AcasăSocietatePolițiști vrânceni, prezenți într-o acțiune de amploare în județul Brăila pe probleme...

Polițiști vrânceni, prezenți într-o acțiune de amploare în județul Brăila pe probleme rutiere

Actiune de amploare, desfășurată de politiștii rutieri brăileni, sub coordonarea Direcției Rutiere și cu sprijinul politiștilor rutieri din cadrul Serviciilor Rutiere Buzău, Galați, Vrancea, Constanța, Tulcea și Ialomița.

La data de 2 martie a.c., în intervalul orar 11.00-15.00, polițiștii rutieri din cadrul Serviciul Rutier și Biroului Rutier Brăila, polițiștii de la formațiunile de profil din teritoriu și cei de la ordine publică cu atribuții pe linie rutieră au executat o acțiune, în sistem integrat, pe toate arterele rutiere de pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Acțiunile polițiștilor au urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv indisciplina pietonală, viteza neadaptată la condițiile de drum și cea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor.

În cadrul activităților, au fost folosite aparate de măsurare a vitezei, aparate etilotest si DrugTest.

Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 571 de sancțiuni contravenționale în valoare de 160.375 de lei si au constatat o infracțiune flagrantă contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Ca măsura complementară, au fost reținute 21 de permise de conducere și retrase 14 de certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reținute, 9 au fost pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, 3 pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și 9 pentru alte abateri.

Acțiunea a avut ca principal scop reducerea riscului rutier și prevenirea producerii accidentelor de circulație.

Exemplu:

La data 2 martie a.c., în jurul orei 11:15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Făurei au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Ulmu, ce conducea un autoturism pe DJ 203N, pe raza localității Jugureanu.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. (Sursa: IPJ Brăila)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu