Polițist vrâncean, felicitat la încheierea misiunii în Italia de ambasadorul României la Roma

0
332

Ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, a apreciat în termeni favorabili activitatea fructuoasă pe care agentul șef principal de poliție Claudius-Dorel Cobzaru, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea, a desfășurat-o la Roma, în perioada 21 ianuarie 2019 – 20 ianuarie 2020, în cadrul mecanismului operativ de cooperare polițienească româno-italiană creat pentru localizarea și arestarea urmăriților internațional. Misiunea reprezentantului Poliției Române se adaugă cu succes activităților operative realizate în Italia în 2019 de alți polițiști români, atât în cadrul mecanismelor instituite la nivel bilateral cât și al instrumentelor europene de cooperare judiciară (echipele comune de anchetă).
În baza cadrului de cooperare polițienească bilaterală, anual sunt organizate în Italia misiuni de suport operativ ale polițiștilor români: începând din anul 2006, în cadrul Proiectului ITA.RO ajuns în 2019 la cea de-a 24-a fază, iar din anul 2014 în cadrul Task Force-ului constituit în baza Protocolului de colaborare între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Departamentul Siguranţei Publice italian pentru prevenirea criminalităţii, localizarea şi prinderea urmăriţilor internaţionali şi constituirea unor echipe comune de lucru. (Ambasada României în Italia)
De asemenea, conducerea Inspectoratului Județean de Politie Vrancea l-a felicitat pe polițistul Claudius Dorel Cobzaru ”pentru responsabilitatea, profesionalismul și modul în care acesta și-a îndeplinit misiunea”. La rândul său, polițistul vrâncean a scris, pe Facebook: ”La finalul turului de misiune cu durata de 1 an, executat la Serviciul pentru Cooperare Internațională de Poliție Italia, am avut onoarea de a fi invitat de către Excelența sa, dl. George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Republica Italiană, căruia țin să îi mulțumesc pentru cuvintele de apreciere față de activitatea desfășurată. Asigur pe această cale că, personal, nu voi precupeți niciun efort în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, precum și a patrimoniului public și privat! Sunt mândru că fac parte din marea echipă a Poliției Române și a Ministerului Afacerilor Interne! Mulțumesc pe această cale tuturor colegilor români și italieni cu care am colaborat și, nu în ultimul rând, celor dragi, față de care am stat departe în această perioadă! Cu gândul la realizările, dar și greutățile întâmpinate anul trecut, îmi voi îndrepta atenția spre provocările pe care mi le va oferi anul care tocmai a început.”