Poliția Română are un șef nou

0
521

Ceea ce se vorbea în mediul politic s-a confirmat astăzi. Șeful Guvernului l-a numit pe chestorul Liviu Vasilescu în funcția de inspector șef al Inspectoratului General al Poliției Române.

„Având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne formulată prin adresa nr. 19.885 din 2 august 2019, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/5 237 din 19 august 2019 privind Codul administrativ al art. 8 alin. (1) din Legea 2018/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliției Române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, și al art. 27 35 alin (1) lit. c¹) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Vasilescu se numeşte în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată în decizia premierului Viorica Dăncilă publicată miercuri, în Monitorul Oficial.

Funcţia de şef al Poliţiei Române a devenit vacantă după ce Ioan Buda a fost demis de fostul ministru de Interne de la acel moment, Nicolae Moga, în urma cazului Caracal. Chestorul Liviu Vasilescu a condus Direcția de Operațiuni Speciale (DOS) din Poliția Română până în aprilie 2018, când a fost schimbat din funcție și mutat la Direcția de Arme și Muniții.