Poliția: Conduceți prudent pe un carosabil alunecos!

0
558

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că maniera de condus trebuie adaptată condițiilor de drum specifice sezonului rece.

Astfel, având în vederea atenționarea meteorologică de ninsori și viscol valabilă pînă astăzi la ora 20.00, pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zonele vizate, să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă dacă situația o impune, să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

Nu porniți la drum dacă nu aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă!

Informații utile și oportune privind restricțiile de trafic cauzate de evenimentele rutiere sau de efectele manifestărilor meteorologice pot fi accesate pe site-ul Poliției Române – https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic. (sursa: IGPR)