PNL vrea să-și excludă șeful campaniilor electorale pentru delict de opinie

0
Liderii organizației municipale PNL Focșani vor să-l excludă din partid pe fostul șef de campanie electorală, Cristi Bălosu. Conducerea PNL Focșani i-a trimis o invitație lui Cristi Bălosu pentru a se prezenta la ședința Biroului Politic Local din data de 5 iulie. În cadrul ședinței se va discuta ”propunerea Biroului Politic Local al organizației PNL Focșani de sancționare a dumneavoastră, cu excluderea din rândul membrilor PNL pentru încălcarea deciziilor și hotărârilor organismelor de conducere ale partidului și aducerea de prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante”, se menționează în adresa șefilor PNL Focșani, semnată de președintele organizației, Nicu Tănase, și de secretarul general, Gabriel Bărculescu. Contactat telefonic, președintele PNL Focșani nu a fost de găsit pentru a oferi mai multe amănunte legate de motivele propunerii de excludere din partid a lui Bălosu.
La rândul său, Cristi Bălosu nu a dorit să comenteze pe larg intenția colegilor săi. Acesta s-a rezumat să spună că ”este clar o diversiune pe care eu nu o recunosc. Este o încercare a unora de a se face remarcați, probabil, în partid. Cei doi parlamentari PNL Vrancea nu au cunoștință despre acest fapt. Am susținerea lor așa cum și eu i-am susținut când au candidat, Cătălin Toma la Senat și, respectiv, Ion Ștefan la Camera Deputaților”, ne-a declarat, pe scurt, Cristi Bălosu. De menționat că proaspăt alesul președinte al PNL, Ludovic Orban, s-a exprimat împotriva sancționării membrilor de partid pe motivul delictului de opinie.
Cristi Bălosu a fost ultimul președinte al organizației PDL Vrancea, înainte de fuziunea PNL-PDL. A fost co-președinte al PNL Vrancea apoi președinte al organizației municipale PNL Focșani, odată cu realizarea fuziunii și stabilirea de conduceri unice, la începutul anului 2016 (Vrancea a fost printre primele județe unde s-a realizat acest lucru). Cristi Bălosu a fost directorul de campanie al PNL Vrancea, atât la alegerile locale cât și la alegerile parlamentare din 2016. De asemenea, până de curând, acesta a fost șeful Organizației Oamenilor de Afaceri a PNL Vrancea. Poziția sa anticorupție și opiniile sale critice la adresa oricăror înțelegeri ascunse cu PSD i-au atras, se pare, o serie de antipatii în filiala PNL Vrancea.