PNL Vrancea are un candidat pentru Biroul Politic Național

0
Marți, la ora 11.00, a fost termenul final pentru depunerea candidaturilor liberalilor la forurile de conducere ale partidului. După ce sâmbătă, 17 iunie, va fi ales președintele PNL, în cadrul Congresului Național, duminică, 18 iunie, va fi o zi plină de alegeri. Se vor alege structurile de conducere, cu 4 prim-vicepreședinți, 8 vicepreședinți pe domenii de activitate, 8 vicepreședinți pe regiuni și 16 membri ai Biroului Politic Național în ședința Consiliului Național. Totodată, liberalii vor alege trezorierul partidului, membrii Comisiei de Arbitraj și ai Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori. La propunerea președintelui nou ales, liberalii vor vota, la Consiliul Național, și secretarul general al PNL.
PNL Vrancea va intra în cursa electorală internă cu un reprezentant – deputatul Ion Ștefan. Ion Ștefan este vicepreședinte PNL Vrancea și va candida pentru poziția de membru în Biroul Politic Național. Ion Ștefan este și vicelider al Grupului PNL din Camera Deputaților. ”Mi-am depus candidatura astăzi dimineață. M-am înscris în cursa electorală internă cu susținerea colegilor din PNL Vrancea”, ne-a declarat deputatul liberal. Până zilele trecute se vorbea și de candidatura lui Nini Săpunaru, fie pentru un post de vicepreședinte (pe domeniul agriculturii) fie pentru una de membru. Însă acesta nu și-a mai depus candidatura.
Opt liberali și-au depus candidatura pentru cele 4 funcții de prim-vicepreședinte. Pentru cele 8 funcții de vicepreședinte pe domenii de activitate s-au înscris 31 de candidați iar pentru celelalte 8 poziții de vicepreședinte pe regiuni s-au depus 20 de candidaturi. În cursa electorală pentru cele 16 posturi de membru în Biroul Politic Național candidează 49 de liberali. Ludovic Orban și Cristian Bușoi sunt liberalii care se luptă pentru șefia partidului. Viorel Cataramă, a cărui candidatură pentru președinția PNL nu a fost validată, și-a depus candidatura pentru o funcție de prim-vicepreședinte și pentru una de vicepreședinte. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, candidează pentru o funcție de prim-vicepreședinte. În schimb, Alina Gorghiu, fostul președinte, nu candidează pentru nicio funcție la Consiliul Național din 18 iunie. PNL Vrancea va participa la Congresul Național cu 105 delegați iar la Consiliul Național cu 40 de delegați.