PNL și PSD se ”bat” și în mesaje online pe tema blocării bugetului Focșaniului: ”Ba tu ești de vină!”

0
436

Cele două formațiuni politice principale din Consiliul Local Focșani transmit aproape zilnic mesaje referitoare la blocarea bugetului local. Fiecare parte acuză adversarul politic de această situație, care a blocat, practic, activitatea Primăriei Focșani și a instituțiilor subordonate de circa o lună. Blocajul va mai dura cel puțin o săptămână, după ce Curtea de Apel Galați a dat un nou termen de judecată în dosarul privind suspendarea Hotărârii nr. 101 din 10 mai a.c. a CL Focșani privind adoptarea bugetului municipiului Focșani. Deși se aștepta o decizie luni, 19 iulie, magistrații gălățeni au dat termen pentru 26 iulie, după ce sindicatul salariaților ”Sintax 2010” și primarul Cristi Misăilă au depus noi documente la instanță. Astfel, angajații și asistenții personali nu -și pot primi salariile, iar celelalte servicii sunt la limita de avarie. Între timp, disputele politice dintre coaliția PNL-USR-PLUS, pe de o parte, și primarul Misăilă și PSD, de cealaltă parte, răbufnesc pe toate căile.

”Sindicaliștii din Primăria Focșani au demonstrat că fac jocurile primarului, împotriva propriilor interese salariale până la urmă, ținând blocat bugetul municipiului. Acest lucru denotă influența primarului asupra sindicaliștilor și jocurile pe care aceștia acceptă să le facă, în detrimentul focșănenilor. Dovada că sindicaliștii și Misăilă sunt vinovați pentru blocarea bugetului este dată și de faptul că protestele tip ”mineriadă” organizate ”ad-hoc” în luna iunie în Piața Unirii nu mai au loc acum, deși angajații nu și-au primit salariile. Reamintim că pe 18 iunie, prin HCL 112/2021, din fondul de rezervă creat prin hotărârea de buget au fost alocate suficiente resurse financiare pentru plata salariilor. ”Din păcate, tergiversarea procesului de către sindicaliștii susținuți de primarul Misăilă are efecte negative în ceea ce privește plata salariilor, plata hranei bătrânilor de la Cămin, plățile către asistenții persoanelor cu handicap și însoțitorii lor! Asta în condițiile în care pe 18 iunie s-a găsit soluția deblocării bugetului, dar SINTAX a continuat acțiunea în instanță, iar pe 23 iunie Hotărârea Consiliului Local Focşani privind aprobarea bugetului municipiului a fost suspendată de judecători. Astfel, zeci de bătrâni de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Focşani, sute de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav, sute de persoane cu calitatea de însoţitori, dar și câteva sute de copii beneficiari ai ”Cantinei de Ajutor Social” nu-și vor putea primi drepturile în urma nefinalizării procesului de pe rolul instanței din Galați”, a precizat Ana-Maria Dimitriu, viceprimarul municipiului Focșani.”, se spune într-un comunicat al PNL Focșani, comunicat însoțit și de o imagine sugestivă.

”Doamnelor și domnilor consilieri ai majorității PNL-USR-PLUS, 𝗗𝗨𝗠𝗡𝗘𝗔𝗩𝗢𝗔𝗦𝗧𝗥Ă ați hotărât bugetul municipiului Focșani în forma refuzată inițial de ANAF, dumneavoastră ați acceptat și votat modificările în liniile bugetare prin aducerea de bani din fondul de rezervă și echilibrarea bugetului, dar doar pentru ca acesta să poată fi acceptat de sistemul fiscal, tot dumneavoastră trebuie să 𝗩𝗢𝗧𝗔Ț𝗜 un alt buget pentru ca activitatea Focșaniului să nu rămână blocată. În ultimul ceas ar trebui să înțelegeți că ați greșit. Ar trebui să lăsați orgoliile deoparte și să anulați hotărârea de adoptare a bugetului și apoi, plecând de la aceiași propunere, să discutați și să aduceți amendamente, după cum considerați de cuviință, astfel încât municipiul Focșani să ajungă să aibă un buget funcțional. Din păcate, asta ar însemna să recunoașteți că 𝗔Ț𝗜 𝗚𝗥𝗘Ș𝗜𝗧 iar asta vă costă electoral. Mai bine țipăm și plângem, dăm vina pe alții, tăiem microfoane și încheiem ședințele în 5 minute. Ce sperați? Să treacă anul și să uite oamenii? Credeți că asta nu vă va costa electoral?”, transmit și cei de la PSD Vrancea, atașând, pe Facebook, o fotografie editată în acest scop.