PNL Focșani: ”Primarul Misăilă a creat un haos generalizat în Focșani. Jignindu-ne pe noi, el jignește cetățenii municipiului Focșani”

0
1936

Liberalii focșăneni au răspuns astăzi, într-o conferință de presă, atacurilor venite din partea primarului Cristi Misăilă și a consilierilor PSD. Liderii PNL Focșani au acuzat, la rândul lor, jignirile, limbajul de mahala și comportamentul agresiv al primarului la adresa consilierilor liberali, care au culminat ieri, cu ocazia ședinței Comisiei de buget și, respectiv, a Consiliului Local Focșani. ”Nu există ședință publică în care primarul să nu se dea în stambă, să nu jignească și să refuze orice formă de dialog civilizat cu restul consilierilor. Ținând cont că aleșii locali trebuie să fie exemple de bună purtare pentru comunitatea care i-a ales, le solicit atât primarului cât și consilierilor PSD să dea dovadă de respect pentru focșăneni, dacă nu pentru consilierii liberali, să renunțe la jigniri, amenințări și misoginisme, care nu le fac cinste și transformă solemnitatea ședințelor în circ. Nu există niciun primar sau demnitar care să aibă un comportament precum cel al lui Misăilă.”, a declarat președintele PNL Focșani, Nicu Tănase, în cadrul unei conferințe de presă. ”Este greu de (re)educat acest primar. Eu nu mai sper că se va întâmpla ceva bun în orașul nostru cu acest primar. El a sărit calul de prea multe ori ca să-l mai înțeleagă cineva. Misăilă face prea multe drumuri spre Vidra, se duce prea des la mentorul său Oprișan și aplică tot ce învață acolo.”, a spus și Liviu Macovei, unul dintre consilierii liberali jigniți de edilul Focșaniului.

În cadrul conferinței de presă, liberalii au adus în discuție starea deplorabilă a orașului, cu multe lucrări începute și neterminate, cu șanțuri și gropi săpate chiar în lunile de toamnă și de iarnă. ”Nu trece o zi în care zeci de focșăneni să nu semnaleze problemele de pe străzi, gropile, mlaștinile, ambuteiajele și cozile interminabile de mașini create de indolența și nepăsarea firmelor care mai mult stau decât lucrează. Dacă focșănenii și-ar plăti taxele și impozitele în ritmul în care se lucrează pe străzile din oraș, probabil că administrația ar da faliment. Primarul nu înțelege că pentru taxele și impozitele plătite de focșăneni, ei trebuie să beneficieze de servicii de calitate și de o infrastructură decentă. Suntem la jumătatea lunii ianuarie iar lucrările arată ca în octombrie – o pavelă nu s-a pus. S-a mers pe improvizații, pe cârpeli, pe lucrări de mântuială.”, a declarat președintele PNL Focșani, Nicu Tănase. La rândul său, consilierul liberal Victor Dumitru a făcut referire la câteva investiții derulate de Primăria Focșani. ”Proiectarea și implementarea lasă de dorit în Focșani. În Bahne e un dezastru după lucrările executate până acum. În acest cartier se circulă doar la mica înțelegere, nu pot trece două mașini una pe lângă alta, că așa e proiectul primăriei. Ați văzut cum se lucrează pe strada Anghel Saligny, cum se băgau cablurile în șanțurile pline cu apă. Primarul se consideră stăpân pe plantație, e venit din altă epocă. Ni s-au adresat cuvinte tari, la un nivel primitiv, de mahala. Jignindu-ne pe noi, primarul jignește cetățenii municipiului Focșani.”, a spus consilierul Victor Dumitru.