PNL: ”Comercianții din Piața Moldovei cer să revină la tarabele din exteriorul pieței. În interior, aglomerația e mare și nu se păstrează distanța socială”

0
936
Agenții comerciali din Piața Moldovei solicită Primăriei Focșani să revină asupra deciziei prin care vânzătorii au fost îngrămădiți în interiorul pieței, comerțul în exteriorul acesteia fiind interzis. Reprezentanții comercianților susțin că în interior este aglomerație mai mare, oamenii nu pot sta la distanța socială prevăzută de ordonanțele militare și că măsura nu este una benefică. Cei care vând produse în Piața Moldovei susțin că este oportun să se revină asupra deciziei inițiale, astfel încât să fie permisă vânzarea și cumpărarea și în exteriorul Pieței Moldovei. Acolo este mai mult loc, iar oamenii au spațiu destul să păstreze distanța socială. Consilierul local PNL Ana-Maria Dimitriu face și ea un apel către autoritățile locale pentru ca acestea să țină cont de solicitarea comercianților, astfel încât riscul de îmbolnăvire pentru cei care vin să facă activități comerciale sau să cumpere să fie minim, mai ales că se apropie și sărbătorile Pascale iar aglomerația din interiorul Pieței Moldovei va fi și mai mare. ”Oamenii au trimis un memoriu Primăriei Focșani și eu consider că primarul trebuie să țină cont de solicitarea acestora. Le susțin demersul atât eu cât și colegii mei consilieri. Nu știu dacă s-a preconizat inițial că va exista o aglomerație în interiorul pieței, însă ceea ce s-a observat în ultimele zile demonstrează că soluția aleasă de municipalitate nu a fost eficientă”, a spus Ana-Maria Dimitriu.
Ar mai fi de completat că Ordonanța militară nr. 3 prevede că ”administratorii piețelor agroalimentare au obligația de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători. Comercianții și producătorii agricoli aflați în piețele agroalimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuși și măști”. (comunicat PNL Focșani)