PMP+UNPR=PMP

0
236
Liderii naționali ai PMP și UNPR au anunțat fuziunea celor două partide, prin absorbție. Mutarea de pe scena politică i-a luat prin surprindere pe mulți, inclusiv pe membrii celor două formațiuni din teritoriu. Fuziunea se va face rapid, cu paritatea 50%-50%. Miercuri, 20 iulie, vor avea loc congresele celor două partide în care se va aproba fuziunea. Atât Traian Băsescu, președintele PMP, cât și Valeriu Steriu, președintele UNPR, au declarat că nu se vor produce schimbări majore în deciziile politice luate de cele două formațiuni până acum, mai ales în ceea ce privește majoritățile din consiliile locale și județene. După fuziune, noul partid se va numi PMP și va păstra însemnele PMP iar președinte va fi Traian Băsescu.
”Este o hotărâre luată la nivel central și noi o respectăm. Cred că vom avea o colaborare bună, suntem două partide mici și ne dorim să creștem și să avem rezultate mai bune. Sperăm să fie de bun augur această fuziune și să obținem un scor mai bun la următoarele alegeri”, ne-a declarat Mirela Bîznă, președintele PMP Vrancea. Președintele UNPR Vrancea, Neagu Murgu, nu a răspuns apelurilor noastre pentru a-și prezenta punctul de vedere față de această mișcare politică.
Niciunul dintre cele două partide nu a trecut pragul electoral la scrutinul din 5 iunie pentru a intra în Consiliul Județean Vrancea. UNPR a obținut 39 de consilieri locali, dintre care doi în municipiul Focșani iar Marius Iorga a fost ales viceprimar. De asemenea, UNPR mai are un viceprimar în comuna Bîrsești. PMP a obținut 13 consilieri locali iar unul dintre ei a fost ales viceprimar în comuna Bălești.