Pieton lovit de mașină că traversa drumul prin loc nepermis

0

La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 17.26, o femeie, de 24 de ani, din comuna Spulber, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2D, pe raza comunei Bolotești, a acroșat un pieton, de 47 de ani, din comuna Vrîncioaia, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Atenţie pietoni!

Polițiștii vrânceni vă reamintesc câteva recomandări de care trebuie să țineţi cont în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime:

– Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații;

– Circulați numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;

– Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul;

– Respectaţi culorile semaforului electric;

– Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic! (IPJ Vrancea)