joi, iunie 13, 2024
AcasăAdministratiePiețarii care aveau tarabe pe trotuarul lateral din Piața Moldovei vor fi...

Piețarii care aveau tarabe pe trotuarul lateral din Piața Moldovei vor fi relocați în interior sau în spatele pieței

Situația tensionată de la Piața Moldovei pare a ajunge la un compromis. În dispută sunt tarabele de pe trotuarul lateral al pieței, ridicate după viscolul de la sfârșitul lunii ianuarie. Cei care aveau tarabe acolo sunt nemulțumiți că au fost trimiși în interior, unde sunt multe mese libere. Ei și-au exprimat nemulțumirile și cererile la finalul ședinței Consiliului Local Focșani de luni seară. Solicitările acestora au creat noi dispute politice în CL Focșani, între Misăilă&PSD, pe de o parte, și consilierii PNL-USR, de cealaltă parte.

În cadrul discuțiilor aprinse, primarul Cristi Misăilă a simțit că ar fi rost de niște voturi și l-a sunat pe directorul executiv al SC Administrația Piețelor SA, Vladimir Dușinschi, un apropiat al său (candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Focșani la alegerile din 2020, fost consilier la cabinetul primarului). Edilul șef a dat telefonul pe speaker și i-a cerut directorului să repună tarabele pe trotuar. ”Domnule director, mâine dimineață vă rog să scoateți tarabele să le puneți pe trotuar.”, a spus Misăilă. ”Nu știu contextul, da. Trebuie să se refacă sectorizarea acolo și, dacă se reface sectorizarea… Trebuie procedura în sine, documentație … Trebuie ședință de Consiliu de Administrație.”, a răspuns Dușinschi. ”Propuneți-i domnului președinte să convoace ședința Consiliului de Administrație. Condițiile meteo au impus ridicarea meselor, s-au dărâmat din cauza zăpezii. În cel mai scurt timp, vă rog să îndepliniți procedura, e o cerere a mea personală.”, a forțat primarul. Apoi, Cristi Misăilă a tras propria concluzie în fața piețarilor prezenți. ”Domnul director v-a dat foarte clar răspunsul. Ca să poată face ceva, dumnealui este un executant a ceea ce decide mini-parlamentul lor de la piață, Consiliul de Administrație. Consiliul de Administrație nu s-a convocat să discute această problemă. (…) Consiliul de Administrație să convoace de îndată ședință pentru a aproba resectorizarea, așa cum a spus domnul director.”

De cealaltă parte, membrii Consiliului de Administrație (format, acum, din 3 reprezentanți PNL, unul PSD și unul USR, dar dominat, până în primăvara anului trecut, de reprezentanții PSD) au respins cererea imperativă a primarului, de ieri seară. Reprezentantul CL Focșani în CA al Administrației Piețelor, Ionel Costea (consilier local PNL), și unul dintre membrii CA, Cristi Bălosu (consilier județean PNL), s-au întâlnit astăzi cu piețarii și le-au spus că nu se vor readuce tarabele pe trotuarul respectiv. ”Nu am făcut cum a bătut din picior primarul. Eu și mandatarul Ionel Costea am stat de vorbă cu oamenii care aveau închiriate mese pe trotuarul respectiv. Am discutat în liniște, deschis, cu argumente. Le-am comunicat că sectorul A2 (adică cel de pe trotuar, n.r.) nu se va mai reface. A fost dezafectat din cauza vremii, iar noi am decis să nu-l reînființăm. Cred că nu e cazul să mai vorbim de motivele acestei decizii, toți focșănenii știu. I-am întrebat pe cei care vindeau produse pe trotuar unde aleg să se mute. Câțiva au ales tarabele din interiorul pieței, iar cei mai mulți au solicitat afară, în spatele pieței, zona străzii Greva de la Grivița. Astfel, în cel mai scurt timp, se vor identifica soluții pentru relocarea unor mese și repoziționarea acestora în spatele pieței. Toți cei prezenți la discuție au fost de acord cu soluțiile propuse de noi.”, ne-a declarat Cristi Bălosu, membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Piețelor Focșani SA.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu