Petreceri în Parcul Herăstrău, sâmbătă seară, fără respectarea regulilor de protecție. Ce le-a transmis ministrul de Interne

0
148
Mai multe localuri din Parcul Herăstrău din București au fost deschise sâmbătă seară. Sute de oameni, în special tineri, au fost în parc, în preajma localurilor respective și au încins adevărate petreceri în aer liber. Unii au venit în parc încă de sâmbătă după-amiază și nu au respectat regulile de distanțare. Autoritățile se gândesc la sancțiuni pentru patronii localurilor și atrag atenția, din nou, asupra riscului de răspândire a noului coronavirus. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis un astfel de mesaj.
”Virusul încă nu a fost învins!
În această seară, la ora 20:00, am ajuns la 16.797 de persoane infectate, cu 268 ÎN PLUS față de ziua de ieri. Din păcate, în ultimele 24 de ore, au decedat ÎNCĂ 24 de persoane, ajungând astfel la 1094 de tragedii suferite de compatrioții noștri din toate județele țării.
1) Nu aruncați pe geam efortul dumneavoastră și al tuturor cetățenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovați, din cauza greșelilor din următoarele zile.
2) În cazul în care, din păcate, cineva din aceste grupuri este sau devine pozitiv în următoarea săptămână, conform anchetei epidemiologice, toți cei care ați intrat în contact cu el veți rămâne izolați la domiciliu încă 14 zile, în loc să vă bucurați cu adevărat de măsurile de relaxare din această perioadă.
3) Folosiți-vă energia doar pentru a face lucruri frumoase și a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar și pe a celor din jur.”, a scris ministrul de Interne pe Facebook.