Petiție pentru construirea unei creșe în Adjud

0
340
Organizația USR Adjud a inițiat o petiție publică pentru construirea unei creșe în municipiul de pe Trotuș. De mulți ani, în Adjud nu funcționează nicio creșă, spre nemulțumirea părinților. Totodată, și locurile în grădinițe sunt prea puține față de numărul de copii preșcolari. Useriștii adjudeni au și o propunere pentru amenajarea creșei – un spațiu nefolosit, din incinta Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș”.
”USR Adjud cheamă părinții adjudeni să reclame autorităților lipsa de locuri în creșe/ grădinițe cu program prelungit și să semneze petiția ce va fi depusă la Consiliul Local Adjud, în vederea identificării, amenajării și suplimentării de spații pentru grădiniță/ creșă cu program prelungit. De cel puțin 20 de ani, autoritățile adjudene ignoră lipsa unei creșe și supraaglomerarea grădiniței cu program prelungit din municipiu, principalul serviciu care sprijină părinții să meargă la serviciu. Părinții copiilor cu vârste de până la 3 ani nu au nicio variantă pentru educația și îngrijirea celor mici într-o instituție a municipalității. Deși Adjudul înregistrează oficial o populație de 18.000 de persoane, dintre care 1.020 copii de vârstă preșcolară (0-6/7 ani) și deși în municipiu funcționează șase grădinițe, doar două sunt cu program prelungit și doar una în rețeaua de stat, asigurând doar 14% din nevoia locală, astfel:
1 GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „JOVIAL” ADJUD (unitate privată)
Număr grupe – 2
Număr preșcolari (până la 6/7 ani) – 25
2 GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT nr. 4 (unitate de stat)
Număr grupe – 6
Număr preșcolari (până la 6/7 ani) – 150.
Cele 150 de locuri sunt suprasolicitate în fiecare an, iar copiii dorm de cele mai multe ori câte doi în același pat, încălcându-se astfel normele de igienă și funcționare.
USR Adjud a identificat o clădire abandonată, neutilizată de peste 20 de ani, ce poate fi renovată și transformată în grădiniță/ creșă cu program prelungit. Aceasta se află pe strada Republicii, nr. 107, în incinta Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș” din Adjud. Aici poate fi grădinița și creșa copilului tău! Împreună putem convinge Consiliul Local să ofere soluții părinților adjudeni!”, se menționează în textul petiției. Cei care vor să semneze petiția sunt așteptați să lase un mesaj pe pagina de Facebook a USR Adjud sau să sune la numărul de telefon 0770292528.