Peste 220 de localități din țară au rata de infectare cu virusul COVID-19 peste 3 la mia de locuitori. Din Vrancea este comuna Biliești

0
265

În această seară, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 224 de localităţi din întreaga ţară au rata de infectare de 3 la mie sau mai mare. Cea mai mare incidenţă cumulată la 14 zile o are localitatea Şeica Mică din judeţul Sibiu, care a ajuns la 10,03, care este în carantină din data de 12 septembrie. ”Vă reamintim că după ce o localitate atinge incidenţa de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU şi a celor de guvern în vigoare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Pe această listă oficială figurează o singură localitate din județul Vrancea: comuna Biliești, cu o rată de infectare de 3,64 la mia de locuitori, potrivit datelor DSP Vrancea de astăzi. Săptămâna trecută s-au aflat și alte două comune în situație similară, însă incidența infectării a scăzut sub 3 la mie (Soveja și Bârsești).

Din totalul celor cele 224 de localităţi incluse în raportul de astăzi, 48 au incidenţa peste 5 la mia de locuitori. Printre orașele cu rata de infectare mare se numără Satu Mare – 4,40 la mie, Bragadiru – 4,10 la mie, Bistriţa – 4,07 la mie, Timişoara – 3,54 la mie. Tabelul cu cele 224 de localități îl găsiți AICI.