Peste 200 de kilograme de artificii confiscate de polițiști

0

Poliția Română continuă acţiunea națională ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Săptămâna aceasta, polițiștii au constatat 44 de infracţiuni, au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, au confiscat 222 de kg. de articole pirotehnice și au retras 3 autorizații de comercializare.

În perioada 29 noiembrie – 7 decembrie a.c., polițiști din toată țara, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, au efectuat 256 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 75 de persoane fizice şi juridice, autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii au constatat 44 de infracţiuni și au depistat 55 de persoane fizice şi juridice neautorizate, față de 48 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 222 de kg de articole pirotehnice, în valoare de 15.840 de lei și au fost retrase 3 autorizații, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.400 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 270 de activități de informare în școlile din țară.

Reamintim că, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor șef de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. (sursa: Poliția Română)