Peste 120 de persoane sancționate în ultimele 24 de ore pentru că nu purtau mască de protecție

0
215

Polițiștii vrânceni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând peste 80 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 895 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 155 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 93 de mijloace de transport, din care 54 mijloace de transport în comun. În urma controalelor efectuate, forțele de ordine au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.600 de lei, dintre care:
-122 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.
– 27 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. (IPJ Vrancea)