Pestă porcină africană în alte trei gospodării din Vrancea

0
881

În data de 15.01.2020, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la trei gospodării ale populației având ca efectiv 1 porc dintr-o gospodărie situată în localitatea Muncelu, comuna Străoane, si două gospodării din localitatea Cândești, comuna Dumbrăveni, având ca efectiv 2 porci respectiv 1 porc. În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgență.
Cele trei gospodării respectiv din localitatea Muncelu, comuna Străoane, și din Cândești, comuna Dumbrăveni, au fost plasate sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.
Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecţie. D.S.V.S.A. Vrancea solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri, conform prevederilor H.G. nr. 1214/2009, modificată și completată prin HG nr. 484/2018. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă impact la nivel social din punct de vedere economic. (DSVSA Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

</div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentVrancea s-a mișcat ușor, azi noapte
Articolul următorULTIMA ORĂ Premierul Orban a anunțat: Guvernul își angajează răspunderea în Parlament pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin