Pesedistul Victor Roman a primit un nou contract de la Primăria Focșani. Ce stradă importantă va fi asfaltată de firma lui

0
61

Lucrările de reabilitare a străzii care nu a văzut niciodată o lopată de asfalt au fost scoase de Primăria Focşani la licitaţie, după o aşteptare de mai bine de un deceniu, iar zilele trecute a fost declarată firma care se va ocupa de lucrare. Este vorba despre firma Roman Impex Prest, care aparţine fostului deputat PSD Victor Roman. Contractul are o valoare de 1,840 de milioane de lei, sumă în care se includ şi întocmirea proiectului tehnic de execuţie, caietului de sarcini, asistenţa tehnică şi execuţia lucrărilor.

Potrivit municipalităţii, strada Ion Basgan asigură preluarea fluxurilor de trafic auto şi pietonal din Bulevardul Independenţei, cu acces pe străzile Mare a Unirii şi Mihai Eminescu. Strada care va fi modernizată are o lungime de 524 de metri. Practic, se va realiza străpungerea Bulevardului Independenţei cu strada Ion Basgan, strada urmând să fie proiectată cu două benzi de mers de câte 3 metri fiecare, lucru care nu există în prezent. Adiacent părţii carosabile vor fi prevăzute trotuare, care la rândul lor vor fi modernizate cu pavele. Potrivit contractului, lucrările de execuţie ar trebui să dureze nouă luni, ceea ce înseamnă că la sfârşitul lunii aprilie 2019 strada ar trebui să fie complet reabilitată.

Aceeaşi firmă Roman Impex are în derulare în Focşani lucrări, în întârziere, pe străzile Popa Şapcă, George Coşbuc, Ghinea Dorinel, Gheorghe Magheru, Dornişoarei, fundătura Dornişoarei, Teiului, dar s-a înscris şi la alte licitaţii de asfaltări în Focşani.