joi, iulie 18, 2024
AcasăStiri InternePercheziții în Vrancea, într-un dosar de trafic de minori și proxenetism

Percheziții în Vrancea, într-un dosar de trafic de minori și proxenetism

La data de 23.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava efectuează un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza județului Vrancea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. S-a stabilit că, în perioada februarie-martie 2022, pe raza județului Suceava, s-a constituit și a activat un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Din cercetările efectuate a rezultat că suspecții au recrutat două persoane vătămate minore, în vârstă de 14 ani și respectiv 16 ani, pe care prin constrângere fizică şi psihică, le-au transportat și adăpostit, în vederea practicării prostituției  în folosul acestora, într-un regim restrictiv de libertate, însușindu-și în integralitate veniturile rezultate din activitatea infracțională. S-a reținut faptul că cele două persoane vătămate minore au practicat prostituția în municipiile Suceava și Bacău, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, precum și în camere de hoteluri, într-un circuit cunoscut cu denumirea de „touring” („turism sexual”) folosit de către membrii grupului, care au acționat în mod coordonat, schimbând la intervale scurte de timp locațiile închiriate, precum și orașele în care victimele au practicat prostituția. De asemenea, membrii grupului au desfăşurat activităţi de identificare a potenţialilor clienţi,  postând în acest sens anunţuri pe diferite site-uri.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Suceava. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (sursa: DIICOT / foto: arhivă)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu