Pe scurt

0
354
* Joc de-a șoarecele cu pisica pe scena politică locală, între PNL și PSD. Peneliștii încearcă să facă opoziție, ceea ce nu prea au făcut, cu adevărat, până acum. Pesediștii au aceeași atitudine arogantă și sfidătoare imperturbabilă, la adăpostul multor procente (electorale și financiare) și al umbrelei Oprișan. Le merge, încă, fără probleme.
* Cică șeful PSD Vrancea ar fi vrut să dea și anul acesta, pe 6 august, la Mărășești, cu tunurile. La fel ca anul trecut, când a apărut și o pană de curent în zonă. Dar anul acesta, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica din Buzău, general maior Lucian Foca, nu a aprobat joaca de-a războiul și l-a direcționat pe Oprișan către superiorii guvernamentali. Numai că la butoanele guvernamentale și ale MApN nu se mai află politrucii lui Oprișan, precum prietenul Gabi Oprea sau fostul activist PCR Mircea Dușa, care să-i aprobe giumbușlucurile și să dea ordine armatei pentru satisfacerea dorințelor sale. Cunoscând problemele pe care le implică o asemenea operațiune cu tunurile (plus experiența neplăcută din anul precedent), comandantul Diviziei Getica nu a aprobat salvele de tun solicitate de Oprișan. Iar la nivelul executivului nu s-a mai putut cu ”intervenții” specifice. Astfel, primul pesedist al județului nostru s-ar fi supărat tare și de aceea nu a mai fost prezent la manifestările comemorative de la Mărășești. Boală grea asta cu nino-nino, luminițe, clopoței, bubuieli…
* Directorul Societății de Distribuție ELECTRICA Focșani, Gabriel Popa, parașutat din anumite interese pe malul Milcovului în luna februarie, vrea să se mențină în formă aproape de vârsta de pensionare. Dar nu alergând zilnic, în marș sau în sprint, între domiciliul din Buzău și biroul din Focșani. Naveta o face liniștit, zi de zi, cu mașina unității. Popa de la ELECTRICA este mare iubitor de tenis de câmp și are antrenor și parteneri de joc în Buzău, normal. Și, tot normal pentru unii, el pleacă mai repede de la serviciu pentru a prinde partidele de tenis, programate la ore la care unii mai muncesc. Se vede treaba că, indiferent de proveniența managementului – de stat sau privat – metehnele, privilegiile și mentalitatea directorilor (și nu numai) din ELECTRICA rămân aceleași. Iar noi, clienții, ne străduim să le asigurăm privilegiile stând la cozi lună de lună pentru a plăti facturile (care s-au cam mărit odată cu noile aparate montate de ELECTRICA, deși folosim aceeași aparatură electrocasnică în locuințe!).
* Locuri mai puține pentru Vrancea la alegerile parlamentare din acest an: 2 senatori și 5 deputați. Dacă la PNL este vânzoleală mare și domnesc tensiunile și confuziile, la PSD este liniște totală. Șeful este plecat … de mult. Nu se știe cine va mai avea norocul să se afle în grațiile lui Oprișan dintre actualii parlamentari pentru un nou mandat. Miron Mitrea și Victor Roman și-au încheiat socotelile cu Parlamentul, Petru Filip este ca o fantomă parașutată printre vrânceni și mai rămân Ciprian Nica, Angel Tîlvăr și Cristian Dumitrescu. Care dintre ei se va regăsi pe liste la toamnă? Va fi și Oprișan printre ei? Vor fi promovați alții? Va trage și vreo femeie un loz câștigător?
* În Vrancea, fuziunea PMP-UNPR este doar pe hârtie. Nu se aude mai nimic din zona respectivă în afara tensiunilor inerente. Nici sediul unde funcționează noul partid nu a suferit vreo modificare. Este vorba de spațiul de pe strada Bucegi din Focșani, atribuit de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, prietenului Gabi Oprea. Ce vremuri! Deocamdată, spațiul respectiv este tot cu însemnele și sigla UNPR.
* Pe șoptite se vorbește de mai multe nume de foști șefi de prin IPJ Vrancea, acum pensionari liniștiți, cu multe mii de lei pensie, care s-ar afla pe lista PSD pentru a fi promovați în postul de director al Poliției Locale Focșani: Gicu Avasiloaie, Victor Norocea, Gheorghe Negoițescu ș.a.
* Fostul combinator din PNL (de funcții/ afaceri/ interese/ femei), fosta speranță a liberalilor, fostul președinte al Camerei Deputaților, fostul viceguvernator al Băncii naționale a României (ce de titluri!), Bogdan Olteanu, ne aburește cu privire la proveniența averii și luxului în care se lăfăia. Cică ”responsabilă” de averea sa ar fi celebra bunică kominternistă Ghizela Vass, care ar fi acumulat, cu abnegație comunistă, o mare avere capitalistă, pe care i-ar fi lăsat-o moștenire. Ce noroc au unii cu mătuși, bunici, unchi, veri, frați și surori! Adică Ghizela Vass, care, în perioada 1940-1950, avea ca atribuții prioritare ”eliberarea moldovenilor de la Chișinău de sub jugul burghezo-moșieresc-românesc” precum și ”eliberarea românilor de sub jugul lui Maniu și Brătianu”, s-ar fi ocupat, de fapt, de subminarea comunismului stalinist!?! Pe față era o comunistă feroce iar pe ascuns aduna avere capitalistă cu nemiluita pentru a o lăsa moștenire urmașilor! Ocupațiunea sa mintală era, de fapt, la alte prostii. Trădare, trădare, de trei ori trădare!