Pe 11 octombrie începe judecarea pe fond a cererii de anulare a Ordinului Prefectului de încetare a mandatului Irinei Panaite

0
????????????????????????????????????

Liberalii acuză starea de presiune și de tensiune pe care ar fi creat-o primarul și secretarul municipiului în Consiliul Local Focșani. Ei susțin că legea trebuie respectată, indiferent de interesele politice, ceea ce primarul Cristi Misăilă și secretarul Eduard Corhană nu ar fi făcut. ”Ordinul Prefectului de încetare a mandatului Irinei Panaite trebuia respectat iar în ședința ordinară a Consiliului Local Focșani trebuia să existe proiectul de hotărâre privind validarea noului consilier PNL, așa cum noi am transmis documentele la Primărie. Se pune întrebarea cât de bune și legale sunt proiectele întocmite de primarul Focșaniului și semnate de secretarul municipiului dacă aceștia nu respectă legea. Primarul Misăilă și majoritatea politică din Consiliul Local au o atitudine arogantă, cu tupeu și dispreț față de democrație, cu atacuri la adresa consilierilor noștri. Opoziția nu este obligată să ridice mâna la toate proiectele puterii, mai ales când nu se asigură transparență și nu se oferă informațiile necesare. Nimeni nu este de acord să facă blat cu PSD, nici la nivel local nici la nivel național”, a declarat președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, în cadrul unei conferințe de presă.
În această săptămână, magistrații Tribunalului Vrancea au conexat cererile consilierei ex-PNL Irina Anca Panaite-Maria de suspendare și, respectiv, de anulare a executării actului administrativ al Instituției Prefectului privind încetarea de drept a mandatului său de consilier local. Iar decizia a fost de admitere a cererii de suspendare a actului administrativ precum și de stabilire a unui termen pentru judecata pe fond a cauzei.
Complet: FC8
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Conexează dosarul 2807/91/2017 la prezenta cauză. Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării Ordinului Prefectului 256/15.09.2017, până la soluţionarea definitivă a fondului cauze. Termen pentru continuarea judecăţii pe fond, la 11.10.2017. Executorie de drept. Cu recurs, în 5 zile de la comunicare. (decizia Tribunalului Vrancea)
Liberalii speră ca instanța de fond să le dea dreptate. PNL Vrancea a făcut cerere de intervenție în dosar iar acest lucru i-a fost acceptat. Până la primul termen în instanță, se așteaptă decizia ultimului for al PNL – Curtea Națională de Arbitraj – cu privire la hotărârea de excludere din partid a Irinei Anca Panaite-Maria. Ședința Curții de Arbitraj, condusă de europarlamentarul Daniel Buda, va avea loc pe 4 octombrie.