Patru aleși locali din Vrancea declarați incompatibili de ANI

0
697

Agenția Națională de Integritate a dat publicității o nouă listă cu aleși locali aflați în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese. Printre aceștia se numără și 4 aleși locali din județul Vrancea: un primar în funcție, un fost primar și 2 consilieri locali.
Primarul comunei Gura Caliței, Nicolae Țandără (PSD), a fost declarat incompatibil de inspectorii ANI. Conform acestora, primarul Nicolae Țandără ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 octombrie 2012 – 31 decembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru al Consiliului de Administrație la Școala Gimnazialã Gura Caliței, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 ºi art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ”.
Aceeași situație a fost constată de inspectorii ANI și în cazul fostului primar al comunei Bordești, Vasile Moldoveanu (PSD), în prezent consilier local PSD și posibil candidat ALDE pentru Primăria Bordești la alegerile de pe 5 iunie: ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 ianuarie 2011 – 07 mai 2012, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Bordești, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.
Și un consilier local din comuna Nereju, Stan Done (PSD) a fost găsit în stare de incompatibilitate de către inspectorii de integritate: ”s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât S.C. Donandi For S.R.L., societate comercialã la care deține calitatea de asociat și funcția de administrator, a încheiat cu Primãria Nereju un contract de cu o valoare totalã de 20.000 lei cu TVA, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.
În fine, al patrulea ales local aflat pe lista neagră a Agenției Naționale de Integritate este consilierul local din comuna Bordești, Ionel Fiștoc (ex-PPDD, acum UNPR). Acesta este acuzat de inspectorii ANI de conflict de interese administrativ. ”În perioada exercitãrii mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotãrârii Consiliului Local Bordești privind concesionarea unor suprafețe de pãșune comunalã cãtre Asociația Crescãtorilor de Animale și Producãtorilor Agricoli Bordești, în cadrul cãreia soția sa deține calitatea de membru fondator. Ulterior adoptãrii acestei hotãrâri, Asociația Crescãtorilor de Animale și Producãtorilor Agricoli Bordești a încheiat un contract de concesiune cu Consiliul Local Bordești ce are ca obiect exploatarea suprafeței de 217,29 ha de pașune pe o perioadã de 5 ani. Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. a) ºi art. 77, alin. (1) ºi (2) din Legea 393/2004”, se menționează în comunicatul ANI.