Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe credincioși să respecte ”cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente”

0
530

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a transmis, vineri seară, un mesaj către pelerinii care participă la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Mesajul conține și îndemnul către credincioși de a respecta sfaturile medicilor și măsurile stabilite de autorități pentru a se proteja de boală și pentru a combate răspândirea virusului. Chiar dacă nu este un îndemn concret la vaccinare (și fără un exemplu personal), se speră ca mesajul patriarhului să aibă efect pozitiv pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19.

”Iubiţi pelerini,

Pentru a putea purta crucea multor suferinţe şi încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit şi Înviat, este necesar să ne întărim în credinţă, să sporim rugăciunea şi să săvârşim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi. În acest sens, pelerinajul din anul acesta la moaştele sfinţilor poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească şi trupească pentru toţi. (…) Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”, a transmis PF Daniel. De menționat că, înainte de instituirea măsurilor mai dure care intră în vigoare pe 25 octombrie, conducerea BOR stabilise ca programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an să nu includă nicio procesiune cu participanți.