Patria nu este norodul, ci tagma jefuitorilor

0
130
PSD ne-a arătat, încă o dată, apăsat, așa cum a învățat de la înaintașii săi kominterniști, protejați de tancurile sovietice, că poate face orice vrea în România. Oamenii partidului lui Iliescu au făcut, azi-noapte, încă o demonstrație de forță (pentru a câta oară!?). Am spus de nenumărate ori că PSD (indiferent de forma pe care a avut-o de-a lungul anilor – PCR/FSN/FDSN/PDSR) exercită puterea atunci când o are în mână. De multe ori se depășesc limitele, dar asta nu contează. Important este că, acum, Dragnea&comp au puterea deplină și o folosesc după bunul plac, pentru a-și rezolva problemele și interesele. De mult așteaptă ei să ajungă în postura asta de putere și nici nu le-a trecut prin minte să se împiedice de vreun ”ciot”, de moralitate, lege, bun simț, valori democratice și alte asemenea ”prostii”. Dragnea&PSD nu aveau altceva de făcut decât să urgenteze măsurile prin care se scapă de pușcărie, pe ei și ai lor. Dacă nu ar fi făcut acum, la începutul mandatului, când au susținerea votului din 11 decembrie, nu ar mai avut o altă situație favorabilă. Pentru ei este absolut necesar, este vital să se protejeze în fața justiției. Ei nu pot trăi normal, au acumulat prea mult și nu au de gând să se mai lase călcați de vreo lege sau de vreo decizie a instanței de judecată. Le este foame, le este o foame bolnavă de putere, de privilegii, de bani publici, de avere. Au ”îndurat” prea mult anchetele, drumurile la instanțe, sentințele de condamnare. Iar viitorul nu le suna deloc favorabil. Nu mai puteau suporta asemenea ”umilințe”, chiar ei, care se cred superiori, deasupra maselor care îi votează și pe care îi fură zi și noapte.
Incredibil, nejustificat și de neacceptat atât conținutul actelor normative promovate de PSD cât și modalitatea aleasă de a le adopta. Noaptea, fără să se anunțe în prealabil pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. De ce noaptea, dacă aceste acte normative ar fi necesare, corecte, legale, care întăresc democrația și statul de drept? De ce noaptea? Pentru că hoții acționează, de multe ori, noaptea, nu-i așa? Pentru că este ceva de ascuns, pentru că le-ar fi rușine, teamă?
De ce nu a ieșit Liviu Dragnea aseară, să-și asume bărbătește actele normative ale guvernului său personal? L-a trimis pe tristul de Iordache, ministrul Justiției din Caracal (ce ironie!), să anunțe repede modificările legislative în fața jurnaliștilor și să se răstească la ei, să-i ia la mișto și să-i tragă de urechi. Dragnea nu este nici pe departe vreun politician de anvergură, vreun bărbat adevărat. El se dă mare doar în fața maselor manipulate, care nu-i pun întrebări sau probleme, care se mulțumesc să-i pupe poala sultanului și să mai primească o bucățică de pâine, și aia plătită tot de poporul batjocorit. Vitejia lui are limite iar sângele lui nu alimentează suficient anumite părți ale corpului. A demonstrat, din nou, că este o simplă odraslă de milițian, de tablagiu, cu frustrări, impresii și tupeu. Dragnea este urmașul brut și brutal al liniei FSN. Iliescu se învârtea, liniștit, în populism, Văcăroiu s-a ocupat cu stagnarea, Năstase și Ponta se dădeau ”europeni”, însă Dragnea nu face nimic să salveze aparențele. A luat hățurile puterii în mână și dă cu biciul în stânga și în dreapta. Cât îl va ține?