vineri, mai 24, 2024
AcasăActualitateParlamentarii noştri mai vor o dată - reportaj cu judeţul de gât

Parlamentarii noştri mai vor o dată – reportaj cu judeţul de gât

Fie că sunt la primul mandat sau chiar la al şaselea, fie că sunt senatori şi au fost deputaţi sau invers, cu o singură excepţie, parlamentarii de Vrancea (spunem „de Vrancea” şi nu vrânceni pentru că unii dintre ei nu au nici o legătură cu acest judeţ, ci doar au fost „repartizaţi” de la partid) dau de pe acum semne că le-a plăcut şi mai vor cel puţin o dată în Casa Poporului. Unii dintre ei şi-au început mandatul într-un partid şi îl termină în altul, alţii sunt prin puşcării pentru corupţie.

victor roman
Victor Roman, deputat PSD

Victor Roman n-a vorbit decât o dată în Parlament, dar banii i-au curs gârlă din asfaltări

Deputatul PSD Victor Roman stă cu sabia incompatibilității deasupra capului, el urmând să apară în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în procesul în care este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate. Cu toate acestea, dacă scapă, spune el, va mai candida. „E prea devreme să mă gândesc la o nouă candidatură, mai ales că pe data de 22 am proces cu incompatibilitatea. Dar sigur că mai vreau un mandat, mai ales că, pentru votanţii din colegiul meu m-am zbătut, ca exemplu, în Comisia Juridică, ca la Adjud să nu fie desfiinţate Parchetul şi Judecătoria”, a precizat Roman.

Murgu se laudă cu sediul dat de Oprişan generalului Oprea

murgu
Deputatul UNPR Neagu Murgu

Deputatul UNPR Neagu Murgu, aflat la primul mandat, nu a precizat clar ce a făcut pentru vrâncenii care l-au trimis în Parlament, dar spune că, în 3 ani de mandat, a susţinut iniţiativele administraţiei locale de a fi acordate fonduri publice către anumite comune din judeţ. În plan politic, se declară fericit că a reuşit să facă un sediu frumos pentru UNPR Vrancea şi să formeze organizaţii în localităţi. Neagu Murgu: „Da, doresc un nou mandat şi deocamdată nu vă pot spune decât că vom merge în alegeri alături de PSD, aşa cum s-a stabilit de către conducerea partidului. Dacă, însă, conducerea partidului va stabili că mergem cu PNL, vom merge cu PNL. Oricum, noi suntem pregătiţi să mergem şi singuri”

secara
Deputatul PNL Florin Secară

Secară mai vrea o dată

Deputatul PNL de Adjud, Florin Secară, aflat şi el la primul mandat, pune pe primul loc bătălia pe care a pornit-o cu preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. „Pentru vrânceni, din Opoziţie, am încercat să stăvilesc avântul lui Oprişan de a acapara putere pentru sine şi acoliţi, am susţinut iniţiative legislative menite să crească bunăstarea populaţiei. Îmi doresc să candidez din nou, pentru a-mi valorifica mai bine experienţa primului mandat. Sunt sigur că PNL va merge singur în alegeri”, a declarat deputatul.

cristian dumitrescu
Senatorul PSD Cristian Dumitrescu

Senatorul Cristian Dumitrescu: „E prea devreme, dar mai vreau!”

Senatorul Cristian Dumitrescu, de la PSD, parlamentar din 1992, când deputat, când senator, spune că e prea devreme să se gândească la alegerile parlamentare, însă mai doreşte un mandat. „Nu mi se pare o temă serioasă, cine va candida, sigur că toată lumea îşi mai doreşte un mandat. E bine că s-a adoptat legea la timp, altfel candidam pe legea veche (n.r. Legea nouă readoptă votul pe liste). Consider că în 3 ani de mandat am făcut tot ce ţinea de mine pentru a-i mulțumi pe vrânceni. Deocamdată vă pot spune că PSD va câştiga alegerile locale şi parlamentare dar să vedem dacă se pune problema asigurării unei majorităţi în Parlament, care se poate realiza cu alianţe pre-electorale sau post-electorale. Vom vedea la congresul din octombrie”, a declarat senatorul.

sapunaru
Deputatul PNL Nini Săpunaru

Săpunaru nu s-a hotărât dacă vrea primar, preşedinte de CJ sau deputat

Co-preşedintele PNL Vrancea, deputatul liberal Nini Săpunaru, spune că vrâncenii vor hotărî dacă mai merită un mandat de deputat. „Până atunci, însă, avem în faţă testul alegerilor locale iar dacă PNL va hotărî că trebuie să candidez la Primărie sau la CJ, voi candida. PNL va merge singur în alegeri, este un partid puternic, de peste 40 la sută”, a declarat Săpunaru.

tigaeru
Deputatul UNPR Laurenţiu Ţigăeru

Ţigăeru e singurul care s-a săturat

Deputatul UNPR, fost PNL, Laurenţiu Ţigăeru, s-a săturat de politică, aşa că nu va mai candida. Mai mult, acesta spune că nu va mai activa în nici o formaţiune politică, din cauza faptului că nu se mai regăseşte în acest joc. „Eu am intrat în acest joc din pasiune, cu dorinţă de a face ceva, însă mi-am dat seama că nu e pentru mine. Nu mă mai interesează. Politica e frumoasă, însă cea ideală, cea românească nu e aşa şi nu mă simt confortabil”, a declarat Ţigăeru. Parlamentarul a precizat, totuşi, că îşi va duce mandatul până la capăt şi că-şi va ajuta colegii în campania pentru alegerile locale, care o precede pe cea pentru parlamentare. Totuşi, decizia lui Ţigăeru, spun surse din politică, este luată şi din cauza faptului că acesta nu se mai regăseşte pe un loc eligibil pe listele UNPR.

angel-tilvar
Deputatul PSD Angel Tâlvăr

Angel Tâlvăr s-a făcut ministru

Angel Tâlvăr, aflat la al treilea mandat, nu a apucat să şi-l termine, pentru că a fost numit ministru delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare. Pentru românii de la Vrancea24.ro, din ţară, nu a răspuns la telefon.

mitrea
Fostul deputat PSD Miron Mitrea
petru filip
Senatorul PSD Petru Filip
Nica_Nicolae
Deputatul PSD Ciprian Nica

Senatorul Petru Filip, care e la al doilea mandat de senator, în primul reprezentând PD, nu a putut fi contactat pentru a-şi expune intenţiile cu privire la o nouă candidatură. Nici deputatul PSD Ciprian Nica nu a putut fi contactat. Cel de-al doilea deputat PSD, Miron Mitrea, se află în închisoare, ispăşind o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru luare de mită.

 


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu