Părinții vor învăța despre vindecarea rănilor familiale

0
219

Vineri 28 iunie 2019, ora 14.00, va avea al doilea seminar din cadrul proiectului ”Școala Părinților”-Psihogenealogia- Vindecarea rănilor familiale și regăsirea de sine.

Părinții nu sunt perfecți, iar acest lucru, de regulă, îl aflăm când la rândul nostru devenim părinți. Referindu-ne la cei care nu ignoră din neglijență nevoile copiilor, mulți părinți au propriile răni emoționale și propriul stil de atașament pe care, nerezolvându-le, le vor proiecta asupra propriilor copii. Astfel, dacă în copilărie, nevoile de afecțiune, de securizare nu ne-au fost împlinite, dacă nu am primit iubirea necondiționată și validarea părinților noștri, în special a mamei cu care avem prima relație importantă, vom purta cu noi aceste răni la maturitate. În consecință vom dezvolta un stil de atașament similar, un mod de a relaționa parțial cu cei din jur, neoferind niciodată prea mult (și în niciun caz totul) pentru a ne proteja de alte răni, de noi dezamăgiri.

Conștientizarea nu este un pas ușor, întrucât purtătorul acestor traume, scenarii, răni, este inconștientul. Îndrumarea unor specialiști ne poate ajuta să înțelegem mai bine conflictele pe care le purtăm în noi, dar și să găsim alternative sănătoase pentru a depăși rănile trecutului și pentru a ne îmbunătăți relația cu sine și cu cei din jur.

Toate aceste tematici vor fi dezbătute vineri 28 iunie 2019, ora 14.00, în cadrul worksopului” Psihogenealogia- Vindecarea rănilor familiale și regăsirea de sine”, prin programul „Şcoala Părinţilor”, organizat de Centrul Comunitar Copii cu Dizabilități Focșani, structură aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Vrancea,.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.626.766.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. (Sursa: DGASPC Vrancea)