Parcarea cu plată de pe strada Mare a Unirii, interzisă rezidenților pe timpul zilei

0
37

Mai mulţi locatari din blocurile aflate pe strada Mare a Unirii din Focşani, în zona Pieţei Agroalimentare, stradă care are regim de parcare cu plată, dar şi cale de rulare, s-au plâns că au fost amendaţi de Poliţia Locală pentru că şi-au lăsat maşinile în parcare. Ei spun că, până acum, în calitate de rezidenţi, îşi puteau lăsa maşinile în parcare. Însă, de la începutul anului, situaţia s-a schimbat. „M-am trezit cu o hârtie în parbrizul maşinii în care scria că eram aşteptat la sediul Poliţiei Locale. De fapt, este o situaţie valabilă şi pentru vecinii mei. Unii dintre noi am fost amendaţi, alţii au primit avertisment şi ni s-a transmis să nu mai parcăm acolo, chiar dacă suntem rezidenţi. Am luat legătura şi cu reprezentanţii firmei care administrează locurile de parcare în Focşani, dar nu am găsit deloc flexibilitate. Noi am cerut să închiriem locuri de parcare, în sistem rezidenţial, dar ei au ridicat din cap şi ne-au spus că nu sunt locuri disponibile. În schimb, ne-au propus să plătim un abonament lunar, de 100 de lei, în condiţiile în care focşănenii plătesc pentru închirierea unei parcări rezidenţiale 145 de lei/an. Chiar nu avem unde să ne parcăm maşinile în acea zonă aglomerată”, a declarat unul dintre focşănenii care se află în această situaţie.

Conducerea SC Parking neagă că le-ar fi propus acelor oameni să plătească un abonament lunar de 100 de lei, dar recunoaşte situaţia delicată a locurilor de parcare. „Am avut acest abonament de 100 de lei/lună până anul trecut, dar era calculat greşit ca valoare şi, decât să-l modificăm şi să fim acuzaţi că mărim tarifele, l-am scos de tot. Dânşii au posibilitatea să-şi parcheze maşinile acolo după ora 17.00, când pleacă încasatorii, dar nu ascund că nu este departe momentul când nu se va mai putea nici acest lucru. Aceea este o parcare cu plată şi urmează să fie restricţionată cu barieră, astfel încât nu va mai pătrunde nimeni acolo fără să plătească. Numărul locurilor de parcare este limitat în Focşani”, a declarat Nicu Statache, directorul SC Parking SA Focşani.

Acesta a mai precizat că în Focşani sunt 8.000 de locuri de parcare rezidenţiale şi aproape 39.000 de autoturisme, dar orașul este aglomerat și de mașinile care vin din tot județul, mai ales în zilele de sâmbătă şi duminică.