Parcarea cu plată de la Electrica, sistematizată cu bariere. Parking a făcut și un regulament

0
2091

Prima parcare publică prevăzută cu bariere din Focșani a devenit funcțională, în zona Electrica. SC Parking a introdus în această parcare sistemul modern de plată, pe baza unui tichet de acces, în cadrul unui program de funcționare de luni până sâmbătă, de la ora 8.00 la ora 21.00, și duminica, în intervalul orar 8.00-14.00. Tariful de parcare este de 2 lei pe oră, iar pentru o zi întreagă tariful este de 16 lei.

Practic, mașinile care parcau acolo aproape zilnic, după ora 17.00, după plecarea încasatorilor, nu vor mai putea pătrunde în această parcare. Iar cei care încalcă noul regulament propus pentru această parcare se vor alege cu mașinile blocate. “Pentru deblocarea autovehiculelor, conducătorilor acestora li se va percepe conform HCL 160/2017 un tarif de 50 de lei (cincizecilei TVA inclus), ce reprezintă contravaloarea serviciului de deblocare. Suma va fi achitată la operatorul parcării, care a efectuat blocarea. Achitarea contravalorii deblocării nu exclude plata tarifului de parcare; de asemenea, în situația în care autovehiculele au fost ridicate, contravaloarea eliberării include taxa reprezentând serviciile de ridicare, transport și depozitare conform HCL 160/2017”, potrivit regulamentului SC Parking.

Parcarea dispune și de locuri pentru persoanele cu handicap, locurile urmând să fie utilizate doar de către autovehiculele ce au afișat cardul-legitimație eliberat de autoritățile competente, care conține semnul internațional reprezentativ. Persoanele cu handicap care dețin cardul-legitimație au dreptul de a parca gratuit pe locurile special amenajate.