Parazăpezile, montate pe aproape jumătate din drumurile naționale din Vrancea

0
298

În Vrancea au căzut deja primii fulgi de zăpadă, dar responsabilii Secției de Drumuri Naționale Vrancea nu se pot lăuda deocamdată că au montat panourile de parazăpezi pe care le au la dispoziție. până în prezent au fost montate parazăpezi doar pe 12 kilometri, deși Secția de dt,uri Naționale are  în stoc 11,5 kilometri de panouri metalice și 19,8 kilometri de panouri de plasă.

„Această lucrare se desfășoară cu dificultate datorită ocupării terenurilor de culturi agricole și a întârzierii efectuării lucrărilor agricole. Funcție de eliberarea acestor terenuri, aceste lucrări de montare panouri  parazăpezi vor fi tratate cu maximă prioritate”, potrivit unei informări făcute de Marian Paraschiv, șeful Secției de Drumuri Naționale Focșani.

În Vrancea, sunt 505 kilimetri de drumuri naționale, care vor fi deszăpezite de firma Florconstruct din Suceava.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a încheiat un acord cadru de întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naţionale care traversează judeţul Vrancea, pe o perioadă de trei ani şi jumătate, pentru o valoare estimată între 27,5 milioane de lei. La intervenții vor participa și  utilajele Secţiei de Drumuri Naţionale Vrancea, care a fost dotată cu patru freze de zăpadă noi.