Panciu, orașul meu drag…

0
974
Un bun primar trebuie să aibă câteva calități esențiale: respect față de cetățean, respect față de banul public și capacitatea de a aduce investiții în oraș. Ca păncean, asta mi-aș dori de la primarul pe care îl vom alege peste câteva luni. Dar cred că de pe cartea lui de vizită nu trebuie să lipsească sprijinul și corectitudinea față de angajații din subordinea sa!
Un bun primar le dă oamenilor alături de care lucrează încrederea și siguranța de care au nevoie ca să își facă datoria față de cetățeni. Siguranța locului de muncă, siguranța zilei de mâine, siguranța că sunt evaluați corect și că munca le este apreciată.
Ce fel de Primărie e aceea unde angajaților le este frică, sunt supuși la presiuni, sunt amenințați sau chiar li se pune în pericol sănătatea, în special pe timp de pandemie?! Sau sunt dați afară doar în semn de răzbunare față de administrațiile din trecut!?
O spun cu mâna pe inimă: NU asta vreau să văd în orașul nostru sau în orice alt loc din România! Am fost întotdeauna un om de echipă. Cred că nici în mediul privat, nici în cel public nu poți avea rezultate fără sprijinul oamenilor. Până și cele mai bune planuri și idei pot rămâne doar pe hârtie fără o echipă care să le pună în aplicare. De aceea, în relația cu echipa mea mă ghidez după principii precum corectitudine, respect și sprijin. Am demonstrat-o și în afacerea pe care am clădit-o în Italia, și de când sunt secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, unde colaborez cu aceeași echipă din ziua când am fost numit.
Indiferent de funcție, un bun administrator trebuie să știe să conlucreze cu angajații pentru binele cetățenilor, nu în interesul său personal. Asta e ce îmi doresc și pentru Panciu: ca în bătălia asta a generațiilor să ne scuturăm de mentalitatea învechită, bazată pe interese și intimidare, iar oamenii să vadă că administrația se poate face și altfel, punând cetățeanul pe primul loc! (Ovidiu Burdușa, secretar de stat – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni)
loading...