Pagube mari, pornite de la scurtcircuite electrice: 3 mașini arse, garaj, bicicletă, bunuri de uz casnic, anexe gospodărești

0
170

În noaptea zilei de joi, 18 februarie, în jurul orei 23:40, pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Vidra au fost alertați despre producerea unui incendiu la un garaj improvizat în satul Vizantea Mănăstirească, comuna Vizantea Livezi. La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. Pentru gestionarea situației de urgență, a acționat în cooperare și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vizantea Livezi. Echipajele de stingere au localizat incendiul, care se manifesta generalizat cu flacără deschisă și ardere violentă, cuprinzând garajul improvizat, precum și 3 autoturisme aflate în interior. Incendiul a fost lichidat după mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările. În urma producerii evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric, au ars garajul construit din lemn și învelitoare din tablă în suprafață de 150 mp, precum și cele 3 autoturisme aflate în interior. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Imediat după miezul nopții, în jurul orei 00:30, pompierii militari au fost mobilizați din nou, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Bordeasca Veche, comuna Tătăranu. La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Focșani. Alături de pompierii militari au intervenit și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tătăranu. Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, care se manifesta la o anexă și la o parte din acoperișul locuinței, împiedicând propagarea acestuia la întregul imobil. Evenimentul, provocat de un scurtcircuit electric, a avut ca urmări doar pagube. Au ars 30 mp din acoperișul locuinței, 80 mp din acoperișul anexei, o bicicletă și alte bunuri de uz gospodăresc depozitate în anexă. (ISU Vrancea)