Pădurea Neagră și Pădurea Merișor – farmacia verde a comunităților locale

0
200

În perioada 15.05.2021– 31.10.2021, ACDB implementează proiectul „Pădurea și grădina ecologică-resurse pentru mintea și trupul copiilor!”, prin care își propune să schimbe atitudinea copiilor și localnicilor față de natură din trei arii naturale protejate, prin activități practice în aer liber în domeniul utilizării durabile a resurselor de floră sălbatică regenerabile și a grădinăritului ecologic. Pe baza vizionării filmului „Pădurea Neagră și Pădurea Merișor – farmacia verde a comunităților locale”, copii din vecinătățile locale ale ariilor protejate, au avut de făcut câte un eseu cu tema – Ariile protejate de lângă casa noastră.

Dintre toate eseurile, au fost premiate cele mai bune zece eseuri, jurizate de către doi profesori de biologie și un membru ACDB. Cei zece elevi au fost premiați cu ,,Ghidul complet al plantelor medicinale și al bolilor pe care le vindecă”, pentru a dobândi noi cunoștințe despre utilizarea durabilă a plantelor medicinale. Fiți cu ochii pe noi, în curând o să apară și cel de-al doilea film intitulat ,,Pădurea – o cămară plină de bunătăți”, de asemenea fiind premiate cele mai bune 10 eseuri cu câte un determinator.

Atingerea scopului proiectului implică realizarea următoarelor acțiuni: înființarea unei grădini ecologice, realizarea unei porți tematice de acces în grădina ecologică, realizarea a 10 straturi înălțate, realizarea unui sistem de irigații cu o motopompă, realizarea unei împrejmuiri din materiale naturale (lemn, răchită, arbuști, etc) pe o lungime de circa 120 m, realizarea două spoturi video care vor aborda două subiecte: „Farmacia verde” , „Pădurea – o cămară plina cu bunătăți”, lansarea a două concursuri ce va avea ca temă realizarea unor eseuri cu tema  „Ariile protejate de lângă casa noastră”. Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și  MOL România. (sursa: ACDB)