Pacienții vor avea acces la cele mai noi tratamente

0
453
Pacienții vor avea acces la cele mai noi tratamente, după ce protocoalele de tratament care vizează arii terapeutice importante au fost finalizate. Acum urmează să fie puse în dezbatere publică 17 protocoale de tratament pentru cele 21 de medicamente introduse pe lista de medicamente compensate și gratuite prin hotărâri de guvern deja adoptate. Astfel, se asigură pentru un număr mare de pacienți accesul la cele mai noi alternative farmacoterapeutice pentru următoarele patologii:
– oncologie –  11 protocoale terapeutice pentru neoplasm renal, neoplasm colorectal, neoplasm pulmonar, neoplasm ovarian, leucemii, mielom multiplu;
– neurologie – 1 protocol terapeutic pentru scleroză multiplă;
– cardiologie – 3 protocoale terapeutice pentru angina pectorală, prevenirea tromboemboliei venoase și  hipercolesterolemiei;
– pneumologie – 2 protocoale terapeutice pentru BPOC și fibroză pulmonară.
După încheierea dezbaterii publice, o etapă obligatorie, protocoalele vor fi publicate în Monitorul Oficial. Termenul până la care toate aceste proceduri ar trebui să fie îndeplinite este jumătatea lunii noiembrie. Noile molecule sunt deja pe lista de medicamente compensate și gratuite astfel că pacienții vor avea acces imediat la tratament. De asemenea, ANMDM a revizuit și 60 de protocoale terapeutice existente pentru următoarele patologii: diabet zaharat, hemofilie, hepatita cronică cu virus C, boala Gaucher, osteoporoză severă, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, artrită idiopatică juvenilă, artrită psoriazică, boală Alzheimer, demență asociată cu bolile cardiovasculare, boala Parkinson.
Conform legii, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a analizat critic şi a avizat protocoalele terapeutice elaborate şi/sau modificate de comisiile de specialitate ale Ministerului. Instituțiile implicate în acest proces au făcut toate demersurile necesare pentru ca acest proces să se desfășoare cât mai rapid, în interesul pacienților. În felul acesta s-au evitat întârzierile din anii trecuți. De exemplu, în 2015, elaborarea protocoalelor terapeutice pentru reumatologie a durat 9 luni. 
 
Sursa: Biroul de Comunicare al Ministerului Sănătății

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentFără timbru de mediu dar cu 2 lei pe plinul de carburant
Articolul următorSavantul Simion Mehedinți, omagiat sâmbătă și duminică la Soveja