Orban pleacă din PNL în etape: a demisionat de la șefia Camerei Deputaților, urmează demisia din grupul parlamentar PNL. Orban și Dancă nu votează Guvernul Ciucă dacă e susținut de PSD

0
312

Fostul președinte al PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că săptămâna viitoare își va da demisia din grupul parlamentar al PNL. Decizia lui Orban este motivată de nominalizarea lui Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru. Ludovic Orban susține că a fost exclusiv decizia președintelui Klaus Iohannis și nu a PNL, partid care ar fi devenit o anexă a lui Iohannis. „Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineață în BPN, care a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL. Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac. Acolo era o bătaie, cu ardelenii care îl voiau pe Cîțu. Până la urmă au plecat cu Ciucă. PNL nu mai există, cu o conducere plină de obediență. Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nicio înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția.Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL. Va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reformă în România. Eu, categoric, nu voi vota Guvernul Ciucă. A fost picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL.”, a spus Ludovic Orban, joi seară, la B1 Tv.

Unul dintre principalii susținători ai lui Orban, deputatul PNL Vrancea Ionel Dancă, are aceeași atitudine față de desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru formarea unui nou executiv. Ionel Dancă a declarat că nu ar putea vota un guvern minoritar susținut de PSD. „Să ajungă la vot. Dar dacă e vorba despre un vot al unui guvern minoritar PNL cu sprijin PSD, eu nu pot să fiu complice unei astfel de soluții pe care românii nu au votat-o, nu au girat-o cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020. Noi am candidat chiar în condiții de pandemie, să nu se mai facă uz de situația critică sanitară, cu angajamentul că vom oferi României o guvernare fără PSD. Prin urmare nu pot să votez un guvern alături de PSD.”, a precizat deputatul PNL Vrancea, tot la B1 Tv.

PS – În cursul zilei de astăzi, și deputatul PNL Vrancea Ion Ștefan a anunțat că nu este de acord cu un guvern susținut de PSD. ”Nu voi susține niciodată o alianță guvernamentală cu ”ciuma roșie”! Vrâncenii m-au ales pentru a le reprezenta interesele, nu pentru a face pact cu socialiștii, ”groparii” Vrancei!”, a scris, pe Facebook, deputatul liberal.