Orașul Mărășești a obținut finanțare pentru reabilitarea termică a cinci scări de bloc

0
259

Primăria Oraşului Mărăşeşti a reuşit obţinerea finanţării necesare pentru reabilitarea termică a cinci scări de bloc, cu 100 de apartamente şi garsoniere, prin intermediul „Programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe”, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Este prima dată când la Mărăşeşti se derulează o investiţie în reabilitarea termică a blocurilor, care va avea ca rezultat atât creşterea gradului de confort a locuitorilor, dar şi îmbunătăţirea aspectului acestor blocuri. Investiţia era necesară fiindcă blocurile sunt foarte vechi, iar oamenii care stau în ele au de suferit iarna deoarece acestea nu oferă o protecţie corespunzătoare atunci când temperaturile sunt scăzute. Noi am solicitat reabilitarea termică pentru 30 de scări de bloc din oraş, iar pentru acest an Ministerul Dezvoltării a ales cinci dintre ele pentru a fi reabilitate. Lucrările vor începe în prima parte a anului viitor, atunci când vremea va permite”, a declarat primarul Valerică Chitic.

Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice a aprobat, prin Ordinul 1036/2015, din 6 noiembrie 2015, reabilitarea termică a blocului 117, din strada Doinei, cu scările A, B şi C şi a blocului B1, din strada Garoafei, scările A şi B. Pe fiecare scară se află 20 de apartamente şi garsoniere, ceea ce înseamnă că în total 100 de locuinţe vor fi beneficia de investiţiile care vor fi făcute în izolarea blocurilor. Suma aprobată de Ministerul Dezvoltării pentru 0raşul Mărăşeşti se ridică la 614.460 lei.