Oprișan, criticat de unioniștii de peste Prut după ce a șters inscripția „Basarabia e România”

0
720

Pictarea tricolorului uriaș pe zidurile canalului Siret-Bărăgan, peste inscripția „Basarabia e România”, este criticat de unioniștii de peste Prut, care consideră că Oprișan este un ipocrit

„A făcut un proiect numit „Consolidarea legăturilor cu Republica Moldova și comunitățile românești din Ucraina” prin care a șters inscripția „Basarabia e România”. <<În această perioadă cu o puternică încărcătură istorică, Consiliul Judetean Vrancea a dorit pictarea celui mai mare steag al României pe o suprafață de 3.000 metri pătrați. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără sprijinul elevilor și profesorilor de pe ambele maluri ale Prutului. Scopul realizarii acestui steag, pictat, al României în vecinătatea câmpurilor de luptă de la Mărășești este acela de a aduce un pios omagiu strămoșilor noștri și de a crea o strânsă legătură între românii din aceste țări>>. Așa „întărește” Marian Oprișan legăturile cu românii din afara granițelor, prin cenzură, pupatul în dos a ambasadorului Federației Ruse la București și interzicerea unioniștilor la orice fel de acțiune care are loc pe teritoriul județului Vrancea”, scriu reprezentanții unioniștilor pe pagina de Facebook Basarabia e România.

Mult mai dură este poziția Ariadnei Cîrligeanu, voluntar la Platforma Unionistă România 2012, care face un istoric a abuzurilor săvârșite de Oprișan.

„Stop și de la capăt )

În 2017 Marian Oprișan se arată deranjat de inscripția „Basarabia e România”, drept urmare acoperă graffiti-ul cu un tricolor uriaș.

Tot din cauza aceasta unioniștii sunt interzisi in curtea mausoleului de la Mărășești, la evenimentul de comemorare a eroilor armatei române, deoarece transmiteau mesaje ” incomode” pentru sistemul român. #UnireaFacePuterea

În 2018 Oprișan refuză să întâmpine Marșul Centenar, zeci de tineri ce au parcurs pe jos sute de km pentru a duce de la Alba Iulia in Chisinău flacăra unirii, simbol al Marii Uniri. Graffiti-ul este refăcut, iar pe tricolor se putea citi iar mesajul unionist ” Basarabia e România”.

Cum s-a gândit Oprișan să isi arate recunostinta in 2019 fata de jertfele eroilor cazuti pe front? Simplu ! Printr-o actiune dedicată tinerilor ce face parte din proiectul….ATENȚIE )…. Proiectul „Consolidarea legăturilor cu Republica Moldova și comunitățile românești din Ucraina”. Cum prezintă mass media acest proiect?

(” In această perioadă cu o puternică încărcătură istorică, Consiliul Judetean Vrancea a dorit pictarea celui mai mare steag al României pe o suprafață de 3.000 metri pătrați. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără sprijinul elevilor și profesorilor de pe ambele maluri ale Prutului. Scopul realizarii acestui steag, pictat, al României în vecinătatea câmpurilor de luptă de la Mărășești este acela de a aduce un pios omagiu strămoșilor noștri și de a crea o strânsă legătură între românii din aceste țări.”)

Mai mult ni se prezintă faptul că tocmai prin această actiune ne arătăm recunoștinta fata de cei care si-au dat viata in Primul Razboi Mondial pentru clădirea Romaniei Mari.

Ce ne prezintă realitatea? Oprișan a mers atat de departe incat a fost in stare sa se folosească de niște copii neștiutori pentru a cenzura din nou o parte din istoria țării lor. Presa a mers iar atat de departe incat a incercat să ascundă adevărul, manipulând o parte mare din populație.

Au invelit această „intervenție în forță” intr-un ambalaj tricolor plin de „patriotism”, demonstrând cat de departe pot merge cu ipocrizia, acționând după modelul comunist. Nu e singurul specimen de genu’ care se află la conducerea acestei Republici cu un viitor strălucit.

Marian Oprisan e doar unul dintre cei care isi bat joc de tineri, este doar unul dintre cei care iși bat joc de eroii nostri, este doar unul dintre cei care isi bat joc de istoria neamului românesc, este doar unul dintre cei care ne șterg identitatea de români. Marian Oprisan nu e singurul din acest sistem putred construit pe valori antinaționale cu apucături comuniste, ci face parte dintr-o adunătură de trădători de neam aflați la guvernare. Marian Oprișan ne demonstrează încă o dată de ce situația de peste Prut este cum este.

Ceea ce nu știe Oprișan este că acei eroi necunoscuti care zac la Mărășești, și-au dat viata si pentru această Basarabie. Ce nu știe Oprișan este că a folosit iar vopsea degeaba, adevărul mereu va iesi la lumina. Ne vom intoarce intr-o zi….”, scrie Ariadna pe pagina de Facebook.