Omagiu lui Gabi Oprea, din partea membrilor UNPR, care l-ar face invidios pe Ceauşescu

0
14
Unii români nu s-au debarasat, nici după 26 de ani, de metehnele regimului comunist. Adularea conducătorului de partid este o practică resuscitată la nivel înalt în UNPR. Sediile de partid, manifestările publice, comunicatele de presă, documentele partidului ș.a.m.d. îl au în prim plan pe șeful UNPR, Gabriel Oprea. S-ar putea scrie oricând o nouă ediție de ”Omagii”, cu Gabriel Oprea drept conducător adulat. Iar ziua de naștere a ”conducătorului iubit” a constituit un nou prilej pentru membrii de partid să-și exprime sentimentele profunde pentru șeful lor. Așa că, de 1 ianuarie, ziua de naștere a lui Oprea (55 de ani), membrii UNPR au realizat și publicat un videoclip pe melodia ”Noi suntem români” (interpretată de Nicolae Furdui Iancu), ce conține un colaj de fotografii cu președintele partidului. Sunt fotografii de la întruniri și vizite oficiale în calitate de ministru și vicepremier, fotografii de la guvern, de la minister, de la manifestări publice, de la mitinguri de partid, de la votare, cu militari, cu polițiști, politicieni și diplomați.
CNZ-SITE-CNZ Videoclipul începe și se încheie cu o fotografie a familiei lui Gabriel Oprea. Alături de acest clip, pe pagina de Facebook a UNPR a fost publicat și un text scurt, cu urările de rigoare.
Urmărindu-l, ne-am adus aminte de câteva secvențe asemănătoare pe care le credeam de mult timp apuse: ”Partidul, Ceaușescu, România!”, ”Stima noastră și mândria/ Ceaușescu, România”, ”Iliescu apare/ Soarele răsare” etc.