Oficial: când se vor susține probele la Bacalaureat 2020

0
325

Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 4.307 din 21 mai a.c. stabilește calendarul pentru Bacalaureat 2020. Ordinul prevede că probele scrise rămân conform formei inițiale. Iată calendarul oficial al examenului maturității din acest an:

3-10 iunie: Înscrierea candidaţilor.

11-17 iunie: Echivalarea şi recunoşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

22 iunie: Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris.
23 iunie: Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris.
24 iunie: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris:

  • Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională;
  • Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.

25 iunie: Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris. Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională;
  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Pe 30 iunie, până la ora 12.00, vor fi afişate rezultatele. De la ora 16, în aceeași zi, va avea loc sesiunea de depunere a contestaţiilor, până la ora 20, aceasta continuând şi a doua zi, pe 1 iulie, până la ora 12. Rezolvarea contestaţiilor are loc între 1 şi 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.